Arama sonuçları

Yıkılan okulun yerine yenisi yapılmayınca tepki başladı

Yıkılan okulun yerine yenisi yapılmayınca tepki başladı

Adapazarı'nda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle iki yılı aşkın süre önce yıkılan ve yeni binası yapılmayan Vali Mustafa Uygur ilkokulu öğrencileri bu yıl da Yavuz Selim İlk ve Ortaokulunda misafir olarak eğitim görecek. Geride kalan süreçte büyük zorluklar yaşayan veliler yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler için taşımalı sistemin getirilmesini istiyor.

YENİ BİNA İÇİN ÇALIŞMA YOK

Medyabar'da yer alan habere göre, iki yılı aşkın süre önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Adapazarı Maltepe Mahallesi'ndeki Vali Mustafa Uygur İlkokulu'na yeni bina yapılması için henüz çalışma yapılmadı. 

Okul yıkıldıktan sonra öğrenciler ise Yavuz Selim İlk ve Ortaokulunda misafir öğrenci olarak eğitim görmeye başladı. 

Yıkılan Vali Mustafa Uygur İlkokulu'nun öğrencileri için taşımalı sistem uygulandı. Ancak bu uygulama bu yıl kaldırıldı. 

Yıkıldığı tarihten bugüne kadar yenisi yapılmayan okulun velileri bu eğitim öğretim yılında en azından çocuklarının okullara transferinin sağlanmasını istiyor.

Whatsapp İhbar Hattımıza ulaşan ve mahalleli olarak mağdur durumda olduklarını ifade eden vatandaş, geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin okullara taşınmasıyla ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.

Daha önceden Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrenciler için taşımalı sistem desteği verdiğini söyleyen veli, bu sene taşımalı eğitimin de kaldırıldığını ifade etti. Veli sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim okulumuz daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıkıldı. Yerine henüz yenidi yapılmadı. Diğer okulların yapılmasına karşın daha ihale bile edilmedi. Eğitim öğretim yılının başlayacağı bu zamanlarda mahalleli olarak mağdur durumdayız. Daha öncden çok fazla sıkıntı yaşamıyorduk çünkü Milli Eğitim öğrencilerimiz için taşımalı sistem desteği veriyordu. Bu sene ne oldu da taşımalı sistemi kaldırdılar. İlkokul yıkıldığından beri her yıl verdikleri destek bu sene neden kaldırıldı anlamış değilim. Servisle öğrencilerin okula transferinin sağlanması gerekiyor dolayısıyla bu alım gücünün iyice düştüğü ve enflasyon ortamında bunun da ailelere ekstra maliyet yükü getireceğinden veliler olarak mağdur durumda olacağız."

10-09-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş