Arama sonuçları

Yabancı özel liseler: Boş kontenjan kaldı mı? Kayıtlar ne zaman başlayacak?

Yabancı özel liseler: Boş kontenjan kaldı mı? Kayıtlar ne zaman başlayacak?

Öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla alan yabancı ve Türk özel liselerde  kayıt dönemi bitti. İki kez önkayıt- kesin kayıt dönemi yapan okullarda 4 kez de serbest kayıt dönemi yapıldı. Peki okullarda boş kontenjan kaldı mı? Boş kontenjanlar için okullar ne zaman tekrar kayıt almaya başlayacak?

Türk ve yabancı özel liseler için tekrar kayıtlar devlet liseleri için nakil dönemi başladığında açılacak.

NAKİL DÖNEMİNDE AÇILACAK

Devlet liselerinde yerleştirme sonuçları 22 Temmuz’da açıklandıktan sonra iki kez kayıt dönemi olacak. İlk nakil uygulaması 22-26 Temmuz 2024, ikincisi 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

NAKİLLER BAŞLAYINCA

İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okullara nakillerin başladığı 22 Temmuz’dan itibaren tekrar kayıt yapmalarına izin veriyor.

Yabancı özel okulların bazıları ile Türk özel okulları nakil döneminin başlayacağı 22 Temmuz’dan itibaren tekrar taban puan ilan edip, ön kayıt-kesin kayıt ile kayıt işlemlerine başlayacak. Ancak Fransız liseleri farklı bir tarih uygulayacak. Bu okullar 21 Ağustos’ta kayıtlarını ön kayıt ile açacaklar. Yine serbest kayıt döneminde olduğu gibi sabah önkayıt ardından kesin ve yedek liste kayıtları yapacak. Amerikan Robert Lisesi ise kayıt çekme nedeniyle boş kontenjan olursa kılavuzunda yazdığı gibi 24 Ağustos’tan sonra kayıt almaya devam edecek.

HANGİ OKULDA BOŞ KONTENJAN VAR?

Boş kontenjanı olan liseler şöyle:

Saint Michel: 8

Sainte Pulcheire: 6

Notre Dame de Sion: 14. (Okul 158 olan kontenjanını 140 olarak yeniden düzenledi. )

DEVLET TERCİHİ YAPABİLECEKLER

Bu arada Türk ya da yabancı özel liseye kayıtlı olan öğrenciler de nakil döneminde devlet liseleri için tercih yapabilecek. Bu öğrencilerden sınavla öğrenci alan devlet okullarına geçtiklerinde ise öğrenim ücretlerinden kesinti yapılmayacak.

14-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş