Arama sonuçları

Türkiye tarihinde bir ilk: 8 kişiye özel YKS yapıldı

Türkiye tarihinde bir ilk: 8 kişiye özel YKS yapıldı

Türkiye tarihinde bir ilk yaşandı. ÖSYM, 8 Haziran yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumunda rahatsızlanan ve bu adaya yardım ettikleri için mağdur olan 8 öğrenciye özel YKS düzenledi. Sivas'ta yapılan sınavda bir öğrenci epilepsi krizi geçirdi. Bazı adaylar rahatsızlanan öğrencinin taşınmasına yardım etti. Ambulansın gelmesi, müdahale edilmesi, dışarı çıkarılması ve salonun temizliği derken 30 dakikalık kayıp yaşandı.

ÖSYM SEÇENEK SUNDU

ÖSYM yönetmeliğine göre kayıp zaman sınava eklenmeliydi ama fazladan sadece 15 saniye verildi. Akşam’ın haberine göre itiraz üzerine ÖSYM adaylara, ek puan verme veya sınav tekrarı seçeneği sundu. 8 aday kendi istekleri üzerine dün Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu'nda ikinci kez YKS sınavına girdi.

Sınavda için 1 bina sorumlusu, 1 yardımcı, 1 bina yöneticisi, 1 cihazı görevlisi, 2 hizmetli, 2 polis memuru, 2 yedek gözetmen, 1 salon başkanı ve ÖSYM temsilcisi olmak üzere 12 kişi görev aldı. Saat 10.00'da salon kapısı kapandı. 8 adayın tamamı yerini aldı. Onlar sıralarda ter dökerken aileleri de dışarıda heyecanla sınavın bitmesini bekledi. ÖSYM'nin uygulaması Türkiye'de ilk oldu.

Sınava giren adaylardan Melike Naz Akpınar, hiç umutları olmadan itiraz başvurusu yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimiz bile 'boşuna uğraşmayın' dedi. Ancak bir ilk gerçekleşti. Konular son YKS ile aynıydı ama sorular farklıydı. Matematiğin zorluk derecesi öncekiyle aynı; Türkçe daha zordu. Hedefim veterinerlik okumak."

29-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş