Arama sonuçları

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ilk öğrencilerini aldı: Hangi üniversitelerin diplomalarını alacaklar?

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ilk öğrencilerini aldı: Hangi üniversitelerin diplomalarını alacaklar?

Türkiye–Azerbaycan Üniversitesine öğrenci kabul sonuçları açıklandı. Yükseköğretime giriş sınavlarında en yüksek puanın 700 olduğu Azerbaycan’da Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği en yüksek 684,9, Endüstri Mühendisliği 663,7, Gıda Mühendisliği 632,8 puanla öğrenci aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in öncülüğünde Bakü’de açılan üniversitenin ilk öğrencileri 2024 -2025 akademik yılında eğitim öğretime başlayacak.

ÇATI ÜNİVERSİTE OLACAK

Türkiye’nin önde gelen büyük üniversitelerinin programlarının olacağı Türkiye-Azerbaycan üniversitesi bir “çatı üniversite” görevi üstlenecek. Üniversite, programlarını ilk defa açmak yerine öğretim faaliyetlerine devam eden, bu konuda kendini ispat etmiş üniversitelerin programlarını bünyesine taşıyacak.

Bu kapsamda 2024-2025 akademik yılında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinde açılan Bilgisayar Mühendisliği alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Endüstri Mühendisliği alanında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği alanında Hacettepe Üniversitesinin eğitim programları esas alınacak. Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çatısı altında bu programları başarı ile bitiren öğrenciler ilgili üniversitelerin diplomalarına sahip olacak.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı 19 Şubat 2024’te Ankara’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında imzalanmıştı. Anlaşmaya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev imza atmıştı.

25-08-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş