Arama sonuçları

Okunan kitap, izlenen film performans notu olacak

Okunan kitap, izlenen film performans notu olacak

2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kademeli olarak uygulanmaya başlarken bazı değişiklikler de söz konusu olacak. Bunlardan birisi de performans notu değerlendirmesi olacak. 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin genelge Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlandı. Millî Eğitim Bakanlığı’nca (MEB artık öğrencileri akademik başarılarına göre sıralayacak ve onları bir yarışa dâhil edecek şekilde il, ilçe ve okul geneli sınavların yapılmayacak,

PERFORMANS NOTU OLACAK

İlkokul, ortaokul kademelerinde Türkçe, lise kademesinde ise Türk dili ve edebiyatı derslerinde, yaygın edebi türler arasından seçilmek kaydıyla ilgili sınıflar düzeyinde her dönem iki, öğretim yılı boyunca toplam dört eser okunacak ve bir eleştirel film analizi yapılacak. Öğretim programı kapsamında değerlendirmeye tabi olacak dört eserin dışında da öğrencilerin kitap okuması teşvik edilecek. 

OKUNACAK KİTAP, İZLENECEK FİLM

Okunacak eserlerin ve izlenecek filmlerin belirlenmesinde öğretim programında yer alan metin seçimi ölçütleri dikkate alınacak. Eserlerin bu ölçütler doğrultusunda zümre öğretmenleri tarafından öğrencilerin yaş ve sınıf seviyelerine uygun olarak belirlenmesi; Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Programları ekinde yer alan Eleştirel Okuma, Dinleme/İzleme Formu kullanılarak öğrencilerin okudukları ve dinledikleri/izledikleri eserlerin içeriğini değerlendirmeleri sağlanacak. Değerlendirmeler dönem sonunda verilecek iki performans notundan biri olarak dikkate alınacak.

19-08-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş