Arama sonuçları

Okul önünde seyyar satışa MEB'den yasak

Okul önünde seyyar satışa MEB'den yasak

Milli Eğitim Bakanlığı, okul yönetimlerine bilgilendirme yazısı göndererek öğrencilerin seyyar satıcılardan yiyecek ve içecek almasının engellenmesini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı, okullara, okul önlerindeki seyyar satışların engellenmesine yönelik bilgilendirme formu gönderdi. Açıklamada; daha önce konuya ilişkin yayınlanan genelgeye riayet edilmediği yönünde bakanlığa bildirimlerde bulunulduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun olarak, okul gıda işletmelerinde gıda satışının yapıldığı, ancak düzenlenen diğer sosyal etkinliklerde buna uyulmadığı hususunda bakanlığımıza bildirimler yapılmaktadır."

GIDADA TEDBİR ALINMALI

Akşam'da yer alan habere göre kontrol ve denetimi olmayan gıda satışı konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca öğrencilerin seyyar satıcılardan yiyecek almamaları konusunda bilgilendirilmesi gerektiği ifade edilerek şöyle denildi: "Okul ve kuramlarımızda, Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen her türlü sosyal etkinlikler ile kermeslerde, gıda güvenilirliği kurallarına uygun üretilen, 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi Ek'inde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun ürünlerin tüketime sunulması büyük önem taşımaktadır."

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM 9 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı çalışma takvimi genelgesine göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılında 2 Eylül Pazartesi başlayacak. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Gelecek dönemin ilk zili 9 Eylül'de çalacak. İlk ara dönem tatili 11-15 Kasım 2024 tarihinde yapılacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025'te başlayacak. İkinci ara dönem tatili 31 Mart'ta başlayıp, 4 Nisan'da sona erecek. Gelecek yıl eğitim öğretim 20 Haziran 2025'te tamamlanacak.

29-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş