Arama sonuçları

Öğretmen açığı ücretli öğretmenle karşılanacak: Başvurular başladı

Öğretmen açığı ücretli öğretmenle karşılanacak: Başvurular başladı

Son yıllarda sık sık düşük ücret ve eksik sigortalar ile gündeme gelen ücretli öğretmenlik sistemi, tüm itirazlara rağmen devam ediyor. Yeni başvuruların alınmaya başlandığı ücretli öğretmenlik sistemi ile ilgili eğitimciler ise sistemin tam bir garabet olduğuna dikkat çekerek, sistemin bir an önce sonlandırılarak kadrolu atamaların öncelenmesi için çağrıda bulundu.

Milli Gazete’den Mehmet Fahri Özkan’ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından var olan öğretmen açığının kapatılması için başlatılan ücretli öğretmenlik sistemi sorunları ile sürdürülmeye devam ediyor. Sistem içerisindeki sorunların en başında öğretmenlerin asgari ücretin dahi altında aldıkları ücretler ve eksik yatan sigortalar öne çıkarken, eğitimciler “ücretli kölelik” sisteminin bir an önce sona ermesi için çağrıda bulundu.

“BU SİSTEM TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN UTANÇ DURUMUDUR”

Ücretli öğretmenlerin taleplerine de dikkat çeken Atasoy, ücretli öğretmenlerin uygulanan sistem nedeniyle mağdur olduğuna vurgu yaparak, şöyle dedi:

“Göreve yeni başlayan ücretli öğretmenlere bir statü verilsin. Emektar ücretli öğretmenlere hemen kadro verilmesi gerekli. Ücretli öğretmenlik sisteminin yerine yeni bir statü ile bir sistem getirilmesi gerekli. Yeni dönemde bütün bu düzenlemeler yapılması gerekli. Kölelik sistemi dediğimiz bu sistem Türk eğitim sisteminin utanç durumudur” dedi.

“EN AZ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SAYISI KADAR ATAMA YAPILMALI”

Ücretli öğretmenlik alımları ile ilgili başvuruların başladığını anımsatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, emekli olan öğretmenlerin boşluğunun henüz doldurulmadığına ve 20 bin yeni öğretmenin hâlâ göreve başlamadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır. Eğitim sistemimizin en büyük sorunlarından birisi bu husustur. Önemli bir kısmı, bırakın eğitim fakültesi mezunu olmayı, lisans diploması bile olmayan ön lisans mezunlarıyla eğitim hizmeti veriyor olmamız çok büyük bir problemdir. Ücretli öğretmenlerimizin neredeyse tamamının asgari ücretin altında çalıştırılıyor olması da bir başka büyük ayıbımızdır.”

29-08-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş