Arama sonuçları

Öğrencinin yemeği kesildi

Öğrencinin yemeği kesildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle ekonomik krizin faturasının öğrencilere ve eğitimcilere kesildiğini ortaya koydu. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin yararlandırıldığı ücretsiz öğlen yemeği uygulamasına son verildi. Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’ndeki en köklü değişiklik, yönetmeliğin 18’inci maddesinde gerçekleştirildi. Değişiklik ile taşımalı eğitim kapsamında olan ikili eğitim yapan okullardaki öğrencilerin ücretsiz yemek hakları ellerinden alındı.

YEMEK HİZMETİ ARTIK YOK

MEB’in yönetmelik değişikliğine göre, öğrenci taşıma uygulaması kapsamında olan ancak ikili eğitim yapan okullarda yemek hizmeti verilmeyecek. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre tekli eğitim yapan okullarda ise yemek hizmetine devam edilecek. Ancak tekli eğitim kapsamındaki okullardaki öğrencilere yönelik ücretsiz yemek uygulamasına da kurallar getirilecek. Öğrenci taşıma uygulaması kapsamı dışındaki öğrenciler, ücretini ödeseler dahi yemek yiyemeyecek. Benzer şekilde eğitimciler de yemek hizmetinden yararlanamayacak.

Eğitimciler ise ekonomik krizin faturasının öğrencilere kesildiğini söyleyerek eleştirdi. Eğitimci Özgür Bozdoğan yemek hizmetlerinden yararlanacaklara yönelik ayrımcı uygulamalara dikkat çekerek, şöyle dedi: “Bir okulun 500 öğrencisi varsa bunların 100 tanesi taşımalı eğitim kapsamında. Eğer okul tekli eğitim yapıyorsa, o 100 öğrenci ücretsiz yemek yiyebilecek. Kalan öğrenciler ve eğitimciler ise parasını ödeseler dahi hizmetten yararlanamayacak” dedi.

 

02-08-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş