Arama sonuçları

Öğrencileri sıralayacak ‘sınavlar’ kaldırıldı

Öğrencileri sıralayacak ‘sınavlar’ kaldırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere öğrencileri akademik başarılarına göre sıralayacak ve onları bir yarışa dâhil edecek şekilde il, ilçe ve okul geneli sınavların yapılmayacağını duyurdu.

YENİ MÜFREDAT BAŞLIYOR

Önümüzdeki öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Maarif Modeli'ne ilişkin genelge Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlandı. Buna göre ölçme ve değerlendirme uygulamaları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yürütülecek.

SIRALAMA SINAVLARINA SON

Buna göre de eğitim öğretim yılı içerisinde sınıf içi ölçme uygulamaları hariç öğrencileri akademik başarılarına göre sıralayacak ve onları bir yarışa dâhil edecek şekilde il, ilçe ve okul geneli sınavlar yapılmayacak.

Sınıf içi ölçme kapsamında gerçekleştirilecek yazılı sınavları öğrenme çıktıları esas alınarak bilgi ve beceri bütünlüğünü ölçecek şekilde eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanıp uygulanacak.

ORTAK SINAVLAR NASIL OLACAK?

 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında ülke genelinde yapılacak ortak sınavlarda uygulama birlikteliğinin sağlanması, ölçme ve değerlendirmede etkin sonuçlar elde edilmesi amacıyla derslerin yıllık planları eğitim kurumu sınıf/alan zümrelerince, Bakanlıkça yayımlanacak örnek yıllık çerçeve planlar dikkate alınarak hazırlanacak.

18-08-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş