Arama sonuçları

Öğrencilere ‘uyum’ öğretmenlere ‘müfredat’ eğitimi

Öğrencilere ‘uyum’ öğretmenlere ‘müfredat’ eğitimi

2024-2025 eğitim öğretim yılı okul öncesi ve birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimi zili ile başlıyor. Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise 9 Eylül haftasında okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak. Yeni öğretim yılı öğretmen için ise “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” eğitimi ile başlayacak.

 ÖĞRETMENLERE YENİ MÜFREDAT EĞİTİMİ

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül'den itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Bu kapsamda MEB, yeni programların hazırlanması aşamasında görev alan akademisyenler ve alan uzmanlarınca öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları" başlatmıştı.

9 bini aşkın öğretmen bu kapsamda 40 saat süren 61 farklı kurs programına katıldı. Eğitici eğitimi alan bu öğretmenler de yarından itibaren görev yaptıkları illerde alanlarında yapılan müfredat değişikliklerine yönelik öğretmenlere eğitim vermeye başlayacak.

01-09-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş