Arama sonuçları

ODTÜ birincisi Ali Yıldız'ın mezuniyet törenindeki konuşması gündem oldu

ODTÜ birincisi Ali Yıldız'ın mezuniyet törenindeki konuşması gündem oldu

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden ODTÜ'yü birincilikle tamamlayan Ali Yıldız'ın mezuniyet töreninde yaptığı konuşma gündem oldu. Yıldız, ODTÜ rektörlerinin öğrenci karşıtı ve anti demokratik uygulamalarına dikkat çekerek "Bilim bu değildir" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) dün mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende konuşan okul birincisi Ali Yıldız'ın sözleri sosyal medyada gündeme oturdu.

Hem eski rektör Verşan Kök, hem de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan yeni rektör Ahmet Yozgatlıgil'in öğrenci karşıtı adımlarını eleştiren Ali Yıldız, Onur Yürüyüşü'ne polisin saldırmasını, Bahar Şenliği'nin ODTÜ Devrim Stadyumu'nda yapılmasının yasaklanmasını ve Kavaklık'taki ağaç katliamını eleştirdi.

"BİLİM, HAKKINI ARAYAN ÖĞRENCİLERİ SORUŞTURMALARLA KORKUTMAYA ÇALIŞMAK DEĞİLDİR"

Ali Yıldız, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bilim, Kavaklık'ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Bilim, fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir. Bilim, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde anayasamızın bize verdiği barışçıl gösteri yürüyüş haklarını kullanan öğrencilerin üzerine polis göndermek değildir. Bilim, öğrencilerin derslerden nefes almaya fırsat bulduğu tek etkinlik olan bahar şenliklerini, sorunları çözmek yerine sorunları bahane ederek iptal etmek değildir. Bilim karşılaştığı ilk kriz anında öğrencilerle olan bütün diyalogu bitirmek, sonra da hakkını arayan öğrencileri soruşturmalarla korkutmaya çalışmak değildir."

05-09-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş