Arama sonuçları

MEB, ders kitaplarının geri dönüşüm gelirini istiyor

MEB, ders kitaplarının geri dönüşüm gelirini istiyor

Geçmiş senelerde okul aile birlikleri tarafından yapılan ders kitaplarının geri dönüşüme kazandırılması işlemi artık Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Cumhuriyet’ten Taylan Gülkanat’ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ders kitaplarının geri dönüşümü ile ilgili il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi. Yazıda ders kitaplarının, il ve ilçelerde uygun yerlerde toplanılması, toplanan kitapların kilo ve adet bilgilerinin 14 Temmuz'a kadar müdürlüğe bildirilmesi istendi. Geri dönüşüme kazandırılacak kitapların satışına ilişkin açıklamanın ise daha sonra yapılacağı ifade edildi. Söz konusu gelişme okul yöneticileri ve okul aile birliklerince tepkiyle karşılandı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay şöyle dedi: "Kitapların kime bastırıldığı zaten şaibeli. Şimdi toplanıp kime satılacağı da başka bir şaibe. Bakanlık eski kitapları satarak kendisine kaynak ayıracak. Okullar kaynak olarak yetersizken, Bakanlık neden bunu yaptığını ve kitaplardan elde edilecek gelirin nereye aktarılacağını açıklamalı.”

‘SATIŞ GELİRİ NE OLACAK?’

Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şube Yönetimi söz konusu olayla ilgili ‘Bakanlık okul gelirlerine göz dikti’ yorumunda bulundu. Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Bülent Metin şunları söyledi: 

“Okullarda ücretsiz dağıtılan ders kitapları sene sonunda isteğe bağlı olarak okullara getirilir ve okul aile birliği bu kitapları değerlendirerek gelir elde ederdi. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı göndermiş olduğu yazı ile ücretsiz dağıtılan kitapların zorunluluk esasına göre il ve ilçelerde bir kaç yerde toplanarak bakanlık tarafından satışının yapılacağını bildirdi. Devlet okullarının ödenekleri yetersiz, okul aile birlikleri marifetiyle bağış toplayarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bakanlık, satacağı kitaplardan elde edeceği geliri nasıl değerlendireceğine dair bir açıklama yapmamış. Bu gelirler okullara mı dağıtılacak, yoksa bakanlık tarafından mı değerlendirilecek?”

08-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş