Arama sonuçları

LİSELERİ TANIYALIM: TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL)

LİSELERİ TANIYALIM: TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL)

TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) Türkiye’nin  özel yetenekli çocuklarına eğitim veren ilk lisesi olarak  1993 yılında kuruldu. Yatılı olan lise öğrencilerini hem Liseye Geçiş Sınavı (LGS) hem de kendi yaptığı değerlendirme sonucunda alıyor.

İlk mezunlarını 2000'de veren TEVİTÖLöğrencilerini nasıl seçiyor, hangi öğretim programlarını uyguluyor. TEVİTÖL Müdürü Mustafa Aydos pervinkaplancom instagram yayınına katıldı ve merak edilenleri anlattı. İşte sorular ve cevaplar:

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

LİSENİN STATÜSÜ NEDİR?

TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin statüsü nedir? MEB Anadolu lisesi müfredatı mı uygulanıyor? 

"Hazırlık Sınıfı Bulunan Özel Anadolu Lisesi" statüsünde eğitim veren bir okul olarak, öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin kalitesi ve özgünlüğü bizim için her zaman ön planda. Her öğrencinin benzersiz olduğunu ve her birinin farklı yeteneklere sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Anadolu Lisesi müfredatını esas alarak, bu müfredatı öğrencilerimizin potansiyel ve yeteneklerine göre farklılaştırıyor ve zenginleştiriyoruz.

Standart müfredatın ötesine geçen, öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine olanak tanıyan bir eğitim ortamı sunuyoruz. TEVİTÖL'de, öğrencilerimizin ilgi alanlarına ve gelecekteki hedeflerine göre şekillendirilmiş bir eğitimle, onların tam potansiyellerine ulaşmalarını sağlıyoruz. Dolaysıyla eğitim programımız da buna paralel olacak şekilde onların akademik başarılarını artırmakla kalmayıp aynı zamanda sosyal, sanatsal ve sportif yeteneklerini de keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlandı.

Amacımız, öğrencilerimizi doğru bilgiyle donatmanın yanı sıra eleştirel düşünme, problem çözme ve liderlik gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına yardımcı olmak. 

AP DERSLERİ BAŞLADI MI?

Geçen sene Advanced Placement (AP) programı uygulanacağı belirtiliyordu. Bu program başladı mı? Kaç ders açılacak?

Öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek ve dünya standartlarında eğitim almalarını sağlamak amacıyla Advanced Placement (AP) programını başlattık. College Board tarafından otorizasyon aldık ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından da haftalık ders çizelgemiz onaylandı. Bu sene mayıs ayında okulumuzda ilk defa AP sınavlarını uygulamanın gururunu yaşıyoruz.

AP programımızla, öğrencilerimize 18 farklı ders seçeneği sunarak onların ilgi ve yeteneklerine göre derinlemesine bilgi edinmelerine olanak tanıyoruz. Sunulan dersler arasında Calculus AB, Calculus BC, İstatistik, Bilgisayar Bilimi, Fizik 1, Fizik 2, Fizik C Mekanik, Fizik C Elektrik, Kimya, Biyoloji, Psikoloji, Mikroekonomi, Makroekonomi, Avrupa Tarihi, Sanat, Karşılaştırmalı Yönetim ve Siyaset Bilimi, İngiliz Dili ve Kompozisyon, İngiliz Edebiyatı ve Kompozisyon yer alıyor.

AP programımızın öğrencilerimize sunduğu avantajları önemsiyoruz. Bu program, öğrencilerimizin uluslararası düzeyde tanınan sertifikalara sahip olmalarını sağlarken aynı zamanda onları dünya çapındaki üniversitelerde başarılı bir akademik kariyere hazırlıyor. AP dersleri, öğrencilerimize yüksek düzeyde eleştirel düşünme, analiz ve problem çözme becerileri kazandırıyor, böylece onları üniversite hedeflerinin yanı sıra aynı zamanda gelecekteki kariyerlerine ulaşmalarında öncü bir rol oynuyor..

HAZIRLIK SINIFI GERİ GELDİ

2018-2019 öğretim yılında hazırlık sınıfı kaldırılmıştı, şu anda durum nedir? Geçen sene açılacaktı, açıldı mı?

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda eğitimde yeni bir adım atarak hazırlık sınıfımızı açtık. İlk yılımızda 83 öğrenci, hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayarak 9. sınıfa geçti. Hazırlık sınıfı programımız öğrencilerimizin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmek, onların lise hayatına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamak amacıyla tasarlandı. Bu süreçte hem dil becerilerini hem de çeşitli akademik yetkinliklerini önemli ölçüde geliştirebilecekleri şekilde yine yenilikçi bir sene geçirmelerini sağlamaya odaklandık. Bu yıl da 72 yeni öğrenciyi hazırlık sınıfımıza kaydedeceğiz. 

Hazırlık sınıfı zorunlu mu?

Hazırlık yılını sadece İngilizce öğrenmenin ötesinde bu ailenin bir parçası haline gelen öğrencilerimizin TEVİTÖL kültürüne ve yatılı okul yaşamına uyum sağlamalarına yardımcı olan kritik bir dönem olarak görüyoruz. Bu süreci onların akademik başarılarını artırmak ve eğitim hayatları boyunca karşılaşacakları zorluklara hazırlıklı olmalarını sağlamak için son derece önemli buluyoruz. Hazırlık yılı, öğrencilerimizin yatılı yaşamın gerekliliklerine alışmalarına yardımcı oluyor. Birlikte yaşamayı, sorumluluk almayı ve topluluk içinde yer almayı öğrenen öğrencilerimiz, bu süreçte sosyal becerilerini de geliştirmek için gerekli imkanlara sahip oluyorlar. Bu nedenle hazırlık atlama seçeneği sunmadan her bir öğrencimizin bu deneyimi yaşamasını istiyoruz. 

YABANCI DİL EĞİTİMİ 

Haftada kaç saat İngilizce dersi var? Bu süre nasıl artırılıyor?

İngilizce eğitim TEVİTÖL kültürünün temel taşlarından biri. Hazırlık sınıfında öğrencilerimize haftada toplam 20 saat İngilizce dersi veriyoruz. Bu dersler, dil becerilerini temel düzeyde güçlendirmek ve öğrencilerimizin okulumuzun kültürüne uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla özel olarak tasarlandı. 9-10. sınıflarda öğrencilerimize haftada 8’er saat İngilizce dersi sunuyoruz. 11 ve 12. sınıflarda ise haftada 4’er saat İngilizce dersi veriyoruz. 

Ayrıca, öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini belirlemek ve ilerlemelerini takip etmek amacıyla hazırlık sınıfı başında ve sonunda, 9 ile 10. sınıfın sonunda TOEFL ITP sınavları düzenliyoruz. Öğrencilerimizden beklenen seviyelere ulaşamayanların desteklenmesi için belirli zamanlarda ek çalışmalar gerçekleştiriyoruz.  Bu çalışmalar, öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmeleri ve diğer öğrencilerle aynı seviyeye gelmeleri için özel olarak planlanıyor. Öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarına ve öğrenme hızlarına göre yapılandırılan bu ek çalışmalar, onların akademik başarılarını desteklemek amacıyla önemli bir rol oynuyor.

İkinci dil-diller nedir? Bunlar kaç saat?

Öğrencilerimize ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi veriyoruz. Hazırlık sınıfında tüm öğrencilerimiz haftada 4 saat zorunlu Almanca dersi görüyorlar. 2024-2025 eğitim yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilan ettiği çizelge değişikliği ile birlikte, 9-10-11 ve 12. sınıflarda Almanca dersi seçmeli olarak sunuluyor. TEVİTÖL olarak, öğrencilerimize seçmeli Almanca dersi imkanı sunmaya devam ediyoruz. Almanca seçen öğrenciler haftada 4 saat Almanca dersi alıyorlar.

Ayrıca, sertifika sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize yönelik olarak ders dışında ek sertifika kursları düzenliyoruz. Bu kurslar, öğrencilerimizin Almanca dilindeki yetkinliklerini ölçen uluslararası sertifikalara hazırlanmalarını sağlıyor. 

MEZUNİYETTE DİL YETERLİLİK BELGESİ

Öğrenci mezuniyetinde dil yeterlilik belgesi alabiliyor mu?

Öğrencilerimizin uluslararası düzeyde geçerliliği olan dil seviyesine ulaşabilmeleri ve kariyer hedeflerine ulaşabilmeleri için birçok imkan sunuyoruz. 11. sınıf sonunda düzenlediğimiz TOEFL IBT sınavı da bu fırsatlardan biri. TOEFL IBT sınavı, öğrencilerimizin İngilizce dil becerilerini uluslararası standartlarda değerlendirmemize olanak tanıyor. Bu sınav sonucu, öğrencilerimizin yurt dışı üniversitelerine başvurabilmeleri için gereken önemli bir belge. Aynı zamanda bu sınavı geçen öğrenciler, ülkemizdeki bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarını geçme şartını da yerine getirirler.

TOEFL IBT sınavının, öğrencilerimizin uluslararası eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında kritik bir rol oynadığını biliyoruz. Bu nedenle sunduğumuz eğitim programlarında, dil becerilerini geliştirme ve uluslararası düzeyde rekabet edebilme konusunda öğrencilerimize en iyi şekilde destek olmaya devam ediyoruz.

ÖĞRENCİ SEÇİMİ NASIL OLUYOR?

Nasıl öğrenci alıyorsunuz? LGS puanı öğrenci kabulünde ne kadar etkili?

TEVİTÖL'e başvuru ve kabul sürecini titizlikle planlanlayarak öğrencilerin potansiyelini en iyi şekilde değerlendiren iki aşamadan oluşturduk. İlk olarak, TEVİTÖL web sitesi üzerinden ön başvurularını yapan adayları LGS skorları ve yüzdelik dilimleri detaylı bir şekilde değerlendiriyoruz. İkinci aşama da LGS puan üstünlüğüne göre davet edilen adayların katıldığı kapsamlı bir ön değerlendirme sürecinden oluşuyor.

HANGİ İLLERDE DEĞERLENDİRME VAR?

Ön değerlendirme süreci yaklaşık 8 saat süren ve matematik, fen, dil ve anlam (Türkçe), yaratıcılık, takım çalışması, sanat ve spor gibi zengin içerikli 7 farklı etkinlikten oluşuyor. Bu etkinlikler ile adayların akademik yeteneklerini, yaratıcılıklarını ve kişisel gelişimlerini kapsamlı bir şekilde ölçmeyi amaçlıyoruz. TEVİTÖL'ün kabul sürecinde adayların ön değerlendirme ve LGS sonuçlarıyla birlikte hesaplanan TEVİTÖL Puanı, öğrencilerin kabul sıralarını belirliyor. Ön değerlendirme aşamasında adaylar, TEVİTÖL'ün Gebze kampüsü ile Adana, Ankara, Diyarbakır ve İzmir’deki sınav merkezlerinde katılıyorlar.

Her adayı kendi yetenekleri doğrultusunda değerlendirip, onlara özgüvenle dolu bir gelecek için sağlam bir temel oluşturmayı hedefliyoruz.

SADECE YATILI ÖĞRENCİ 

Hazırlık sınıfına sadece yatılı öğrenci mi alınacak? 

Evet, TEVİTÖL'de tüm öğrencilerimiz yatılı olarak eğitim görüyor. Bu yaklaşımımızı, öğrencilerimizin okulumuzun sunduğu zengin eğitim ve sosyal imkanlardan en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla benimsedik. Yatılı eğitim modelimiz, öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklerken aynı zamanda kişisel gelişimlerini güçlendirme ve farklı deneyimler yaşama fırsatı sunarak onları hayata hazırlıyor. Ayrıca, yatılı hayat sayesinde öğrenciler kendi üstün potansiyellerine yakın akranları ile her günü dolu dolu geçiriyor, birbirlerinden çok şey öğreniyorlar.

KAÇ ÖĞRENCİ VAR?

Yatılı eğitim-öğretim olduğu için her ilden öğrencinin tercihine açık bir okulsunuz. Okulda kaç öğrenci var ve kaç ilden geliyor? 

2023-2024 eğitim- öğretim yılında okulumuzda 42 farklı şehirden öğrencimiz eğitim gördü. Önümüzdeki dönemde daha geniş bir coğrafyadan öğrenci kitlesine ulaşmak istiyoruz. Bu amaçla, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde sınav merkezleri açtık ve ülkemizin dört bir yanından adaylara ulaşmayı kolaylaştırdık. Her öğrencimizin eğitimden en iyi şekilde faydalanabilmesi için yatılı eğitim modelini benimsiyoruz. Bu doğrultuda, tüm öğrencilerimizin haftanın yedi günü okulumuzda yatılı olarak kalmasını zorunlu kılıyoruz. Tabi öğrencilerimiz hafta sonları evci ya da çarşı çıkışı yapabiliyorlar. Yatılı eğitim, öğrencilerimize disiplinli bir öğrenme ortamı sunmanın yanı sıra, kişisel gelişimlerini desteklemek ve farklı kültürel deneyimler kazanmalarını sağlamak için önemli bir fırsat sunuyor. Ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilere kapılarımızı açarak, her birinin potansiyelini keşfetmelerine ve en iyi eğitimi almalarına olanak tanımaya devam ediyoruz.

Ailelerin yatılılıkla ilgili haklı olarak endişeleri oluyor. Bunların başında da zorbalık geliyor. Bu tür eylemler nasıl önleniyor? 

Güçlü güvenlik altyapımız ve hızlı müdahale kabiliyetimizle öğrencilerimizin her zaman güvende olmalarını sağlıyoruz. Okulumuzda 36'şar kapasiteli 8 adet yatakhane bulunuyor. Her bir yatakhane altında 2 aile yaşıyor ve bu ailelerin konforlu 2+1 lojmanları var. Bu lojmanlar, ailelerin kalıcı ikamet ettikleri yerler. Ayrıca, okul müdürü ve müdür yardımcıları da dahil olmak üzere diğer öğretmenlerimiz de kampüste yaşamlarını devam ettiriyorlar.

Öğrencilerimizin okulda bulunduğu her an kendi öğretmenlerimiz ve idari kadromuz nöbet tutuyor. Okulumuz, 150'den fazla kamera ile 24 saat boyunca kesintisiz olarak izleniyor. Bu sayede, okulumuzun her köşesinde güvenliği sağlamamız ve gerektiğinde hızlı müdahalede bulunmamız mümkün oluyor.

Okul idaremiz ve rehberlik birimimiz yakın bir iş birliği içinde çalışıyor. Olası herhangi bir olay anında anında müdahale edebilmek için her daim hazırız. Saat fark etmeksizin, olay yerine hızla ulaşarak öğrencilerimizin güvenliğini en üst düzeyde sağlamak amacıyla sürekli olarak çalışıyoruz.

YATILILIK NE KAZANDIRIYOR?

Yatılılık öğrencilere ne kazandırıyor? 

Biz TEVİTÖL’ü sadece bir okul olarak değil, bir “Öğrenim Köyü” olarak görüyoruz. Burada öğrencilerimize mevcut müfredatta akademik eğitim vermenin ötesinde; Atatürk ilkelerine bağlı, aydın, çağdaş, donanımlı ve her alanda hayata hazırlandıkları ve üniversite hayatına ayrıcalıklı şekilde adım attıkları bir dünya kuruyoruz. Dolayısıyla burada 8 saat zorunlu eğitim + yatakhane hayatı dışında bambaşka bir dünya var, biz günün 24 saatini eğitimle, sanatla, bilimle iç içe kurguluyoruz. Gündüz zorunlu müfredat eğitimimizi gerçekleştirirken akşam saat 22:30'a kadar da öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre katıldıkları ve kendilerini geliştirdikleri kulüp çalışmalarını sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz, bu süreçte kişisel bakımlarını ve ihtiyaçlarını karşılamayı öğreniyorlar. Farklı kültürlerden ve coğrafi bölgelerden gelen yetenekli öğrencilerle bir arada yaşamaları, hem akranlarından çok şey öğrenmelerini sağlıyor hem de gerçek hayata daha erken bir adım atma fırsatı sunuyor.

Yatılı eğitim sayesinde öğrencilerimiz, yolculukta geçirecekleri zaman yerine okulda öğrenimlerine odaklanabiliyorlar. Sabah 08:30'dan akşam 22:30'a kadar süren yoğun bir öğrenim programıyla, hem sınıf içinde hem de yatakhanelerde belirli dönemlerde eğitim devam ediyor. Bu öğrenim sürecini hayatın bütünsel pencerelerinden ele alıyoruz.

SORUMLULUK VE BAĞIMSIZLIK

Okulumuz bu yönüyle öğrencilerimizin disiplinli bir düzen içinde yaşamalarını sağlayarak sorumluluk alma ve bağımsızlık kazanma becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda kapsamlı bir eğitim programı sunarak öğrencilerin akademik, spor ve sanatsal alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkan tanıyoruz. Sürekli öğrenmeye ve hazır bulunuşluk içinde olmaya teşvik eden bir ortam sunuyor, böylece öğrencilerin gelecekleri için daha güçlü bir temel oluşturmalarına yardımcı oluyoruz.

Gündüzlü öğrencilere kıyasla yatılı öğrenim gören öğrencilerimizin hayatta bir adım önde olduklarını söylemek yanlış olmaz. Bu süreç, onların disiplinli bir yaşam biçimi kazanmalarına, sorumluluk almayı öğrenmelerine ve akademik başarılarını daha ileriye taşımalarına yardımcı oluyor. Tabii ki biz de onların her anlarında rehberlik etmeye ve destek olmaya devam ediyoruz.

2024-2025 yılı kontenjanınız nedir? (Kız-erkek) 

Bu yıl toplamda 72 öğrenci kaydı almaya planlıyoruz. Bu öğrencilerin yarısı, yani 36'sı kız, diğer yarısı ise erkek öğrencilerden oluşacak.

BURS OLANAKLARI 

Nasıl burs veriyorsunuz? (Başarı/ihtiyaç)

Okulumuz, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra aynı zamanda öğrencilerin liderlik potansiyelini ve genel başarılarını da değerlendirerek burs programlarını belirliyor. Böylelikle öğrencilerin eğitimlerine hedef odaklı ve sağlam bir destek sağlıyoruz. Verdiğimiz burslar ile Türkiye’nin önde gelen özel liseleri arasında yer aldığımızı söylemek yanlış olamayacaktır. Bu doğrultuda, uygun görülen öğrencilere Türk Eğitim Vakfı [TEV] tarafından burs verilirken TEVİTÖL tarafından başarı indirimi yapıyoruz.

TEV Bursları, TEVİTÖL Puanına göre ilk 7’deki öğrencilere üstün başarılarından dolayı tam burs veriliyor. 8-9-10.sıradaki öğrenciler de eğer BİLSEM’e kayıtlı öğrenciler ise bu öğrencilere de üstün başarı bursu veriliyor. Bu burslar için ailelerin maddi durumlarının bir kriter olmadığını belirtmemiz gerekir. Bunlar dışındaki tüm öğrencilere ailelerin mali durumları incelenerek burs tayin ediyoruz. Bu burslar %0-%10-%20-%30-%40-%50-%60-%70-%80-%90-%100 oranlarıyla veriliyor. Ayrıca okula kayıt yaptırmış öğrencilerden sene sonu ağırlıklı ortalaması 98 ve üstünde ya da her bir dersi ayrı ayrı 95’in üstünde olan öğrencilerimizin burslarını bir sonraki sene için bir üst dilime yükseltiyoruz.

TEVİTÖL başarı indirimleri ise TEV’den %0, %10, %20, %30 ya da %40 burs çıkan adaylardan LGS’de %1’e girmiş olan en başarılı ilk 35 adaya TEVİTÖL tarafından %45 indirim yapılması şeklinde ilerliyor. 2023- 2024 yılında 280 öğrencimizden 23’ü tam ücret ödemiş, geri kalan 257 öğrenci çeşitli oranlarda burslardan yararlanmıştır. 257 öğrencimizin 99’u tam ya da %90 burslu eğitim almıştır (%35). Okulumuzun burs ortalaması yaklaşık %65’tir. Bu bakımdan TEVİTÖL öğrencileri geleceğe hazırlamadaki başarısının yanı sıra Türkiye’nin en fazla burs veren okullarından birisi olarak öne çıkmaya devam ediyor.

BURSUN KAPSAMI NEDİR?

Bursun kapsamı nedir? Tüm öğrenim yılını ve tüm ihtiyaçları kapsıyor mu? Bursun devamı için bir koşul bulunuyor mu?

Burslu eğitim, yatılılık ve yemek üzerinden ele aldığımız bir konu. Verdiğimiz burslar ile öğrencilerin okula ilk girdiği andan mezun olduğu ana kadar tüm yılları kapsayarak işliyor. Hazırlıkta verdiğimiz burslar ise uyulması gereken koşullar sağlandığı sürece devam ediyor. Bu koşulların en başında da sene sonu ağırlıklı ortalaması 60’ın altında kalmaması geliyor. Aksi bir durumda öğrencinin bursu kesiliyor. 60 ile 70 arasında kalan öğrencinin bursu ise bir alt orana düşerken 70 ve üzerindeki öğrencilerin bursu devam ediyor.

Yatılı eğitim veren bir okul olarak disiplin hem düzenin işleyişi hem de öğrencilerimizin güvenliği için özellikle hassas bir şekilde ele aldığımız bir konu. Disiplin cezası alan öğrencimizin bursunun kesilip kesilmeyeceğine okul burs komisyonumuz karar veriyor. Aynı eğitim ve öğretim yılında 2 disiplin cezası alan ya da toplamda 3 disiplin cezası alan öğrencilerimizin bursu kesiliyor.

Bu hususlar dışında TEV, gerekli gördüğünde ailenin mali durumunu yeniden belgelendirmesini isteyebilir. Ancak her sene yeniden değerlendirme yapılmaz. Mali durumu bozulan aileler burslarının yeniden değerlendirilmesini ve burs artışını talep edebilir. Bu talepler her sene alınır ve değerlendirilir.

BURSLU ÖĞRENCİ ORANI 

Toplam öğrenci arasında burslu öğrenci sayısı nedir?

2023-2024 öğretim yılında TEVİTÖL'de toplam 280 öğrencimizi ağırladık. Bu öğrencilerimizden 23'ü tam ücret öderken, geriye kalan 257 öğrenci çeşitli burs olanaklarından yararlanarak öğrenim yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu 257 öğrenciden 99'u tam ya da %90 oranında burs alıyor. Bu sayı da öğrencilerin %35'ine tekabül ediyor. Okulumuzun burs ortalamasının yaklaşık olarak %65 olduğunu belirtmekten mutluluk duyuyoruz. 2023 yılında 24 öğrencimiz tam burslu olarak kaydoldu. 

ÖĞRETMEN SAYISI NEDİR?

Kaç öğretmen var, yabancı öğretmen var mı?

Okulumuzda alanında uzman ve donanımlı tam zamanlı 46 öğretmen, yarı zamanlı 13 eğitmen çalışıyor. Yabancı uyruklu 1 öğretmenimiz ve 1 yabancı eğitim danışmanımız bulunuyor.

PEKİNEL KARDEŞLER

Güher & Süher Pekinel müzik bölümünde öğrencilere bireysel enstrüman dersleri veriyordu bu devam ediyor mu?

Okulumuz akademik başarının yanı sıra sanatı da her öğrencinin yaşamına entegre eden bir yaklaşım benimsiyor. Güher & Süher Pekinel müzik bölümümüz oldukça seçkin bir eğitim ile faaliyet gösteriyor. Her bir öğrencimizi yatkın olduğu bir müzik enstrümanı ile tanıştırıyoruz. 7 farklı enstrüman dersi ile (Obua, fagot, klarnet, flüt, çello, keman ve piyano)müziğin evrensel dilini öğrenmelerine ve her bir öğrencimizin kendi melodilerini yaratmasına olanak tanıyoruz.

Her Pazartesi 16:30-22:00 saatleri arasında konservatuar ve orkestralarda görev alan deneyimli öğretmenlerimiz okulumuza gelerek seçilen öğrencilerimizle birebir çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bu sayede her bir öğrencimize özel ilgi ve alaka göstererek enstrüman hakimiyetlerini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz.

Her çeyrek dönem sonunda yaptığımız sınavlar ile öğrencilerimizin gelişimi takip ediyor ve sonraki aşamaya geçmeye hazır olup olmadıkları değerlendiriyoruz. Sene sonunda tüm öğrencilerimiz, sene boyunca çalıştıkları parçalarla büyük bir konser vererek hem aileleri ve sevdikleri ile müzik keyfini paylaşma hem de emeklerinin karşılığını alma imkanı yakalıyor.

Ayrıca ünlü müzisyenler Güher ve Süher Pekinel, belirli dönemlerde okulumuza gelerek öğrencilerimizle özel çalışmalar yapıyorlar. Bu sayede öğrencilerimiz, alanında uzman isimlerden ilham alarak müzikal becerilerini geliştirme şansı yakalıyorlar.

TEVİTÖL’den ayrılan her bir öğrencimize sanat ile dokunarak onların kendilerini her alanda ifade edebilmelerini ve hayal dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlıyoruz.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Okul için başvurular nasıl yapılacak, özellikle burs için başvurmak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Adaylarımız, TEVİTÖL'e web sitemiz üzerinden ön başvuru yapabilirler. Bu aşamada adaylardan herhangi bir belge istenmiyor. Tüm adayların 28 Haziran tarihinde LGS puanlarını sisteme yüklemeleri zorunlu. LGS puanlarını yüklemeyen adayların başvuruları geçerli olmayacaktır.

Ön başvuru yapan adaylardan bazıları LGS yüzdeliklerine göre ön değerlendirme aşamasına çağrılacak. Bu yüzdelik sınırını sonuçlar açıklandığında belirleyeceğiz. Bu aşamaya çağrılan adaylara sistemde burs talepleri sorulacak ve burs talep edenlerden belirli belgelerin yüklenmesi istenecek.

Burs talep eden adayların e-devlet üzerinden kolayca alabilecekleri belgeleri sisteme yüklemeleri gerekiyor. Ayrıca sisteme yüklenen belgeler üzerinden velilerle 20 dakikalık bir mülakat yapılacak. TEVİTÖL merkezlerinde yapılan mülakatlar yüz yüze, TEVİTÖL dışındaki merkezlerde ise online olarak gerçekleştirilecek.

Ön değerlendirme aşamasına çağrılacak adaylar sisteme kayıtlı e-posta adreslerine bildirilecek. Ön değerlendirme aşamasında mülakat tarihi ve saati de adaylara e-posta ile bildirilecek. Mülakata katılacak velilerin kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları önemli.

TEVİTÖL ön başvuru ve değerlendirme aşamaları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KAYIT TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Kayıt takvimi nasıl olacak? Şehir dışından düşünenler özel sınav için nasıl gelecek, konaklayacak? Kaç günlük bir seçme olacak?

28 Haziran tarihinde LGS sonuçları açıklanınca tüm ön başvuru yapan adayların LGS sonuçlarını sisteme yüklemeleri gerekecek. Sisteme yüklenen LGS sonuçlarına göre okul bir LGS sınırı belirleyecek ve sınırın içinde olan adayları 29-30 Haziran ile 1-2 Temmuz tarihlerinde TEVİTÖL’e ya da Adana, Ankara, Diyarbakır ve İzmir’deki merkezlerimize “ön değerlendirme” aşamasına davet edecek. Ön değerlendirme aşamasına adaylar 09:30 ve 10:00’da gelecek. Aday öğrencilerle yaklaşık 8 saat süren etkinlikler ve mülakatlar yapılacak. Akşam 17:30 ve 18:00’da bitecek. Adayların buna göre ulaşım ve konaklamalarını organize etmeleri gerekecek.

Okulun fiziki olanakları nasıl?

Okulumuz, 414 dönüm arazi üzerine kurulmuş geniş kampüsü ile öğrencilerine her türlü imkanı sunarak geleceğe yatırım yapıyor. 8 öğrenci yurdunda konforlu bir konaklama imkanı sunarken, 43 lojman ile öğretmenlerimize de evlerinin rahatlığını yaşatıyoruz. Derslerimiz Fen Binası, Yabancı Diller Binası ve ana binadaki modern sınıflarda, alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından veriliyor. 

Öğretmenlerimizin her birinin kendi branşına özel donanımlı sınıfları bulunuyor. Günde 9-10 saat ders gören öğrencilerimizin zihinlerini yenilemeleri için sınıf gezileri düzenliyoruz. Nevin-Mehmet Bilginer Kültür ve Sanat Merkezi binamızda 10 adet sessiz müzik odası, görsel sanatlarla ilgili derslik ve atölyeler ile 500 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. Kültürel ve sanatsal gelişimlerini desteklerken, kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve açık spor tesisleri ile sporun keyfini yaşatıyoruz. Robotik ve teknoloji atölyemizde geleceğin becerilerini kazanırken, doğa ve çevre kulübümüze ait serada doğayla iç içe olmanın keyfini yaşıyorsunuz.

Ana binada yer alan modern kütüphane, yemekhane ve sosyal öğrenme alanları ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz. 12. sınıf öğrencilerimiz için özel olarak tasarlanmış üniversite sınav hazırlık alanında tüm dersleri, etütleri, denemeleri ve soru çözümleri yapılmaktadır. Ücretsiz dershane hizmeti (kitaplar aileler tarafından temin edilir) ile üniversite sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmalarına yardımcı oluyoruz.

TEVİTÖL'de her şey öğrencilerimiz için. Geniş ve donanımlı kampüsümüz, modern eğitim imkanlarımız ve alanında uzman öğretmenlerimizle sizleri geleceğe hazırlamak için ideal bir eğitim ortamı sunuyoruz.

ÜNİVERSİTE YERLEŞME ORANLARI

Mezunlar Türkiye’de hangi bölümlere yerleşiyor? 

Okulumuz bugüne kadar 960 mezun vermenin mutluluğunu ve bu mezunların %75'inin Türkiye'deki en prestijli üniversitelere yerleşmesinin gururunu yaşıyor. TEVİTÖL'de, öğrencilerimiz sadece bilgi ve beceri değil, aynı zamanda geleceğe dair bir vizyon ve özgüven de kazanıyorlar.

Başarılı mezunlarımızın yarısı bugün Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve İTÜ gibi saygın kurumlarda öğrenim yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu da TEVİTÖL'ün öğrencilerine sağladığı sağlam akademik temeli ve yüksek standartlı eğitimi açıkça ortaya koyuyor.

Öğrencilerimizin %70'i sayısal alanlarda tercih yaparak mühendislik, tıp, eczacılık ve bilişim teknolojileri gibi alanlarda gelecek vadeden kariyerler kurmaya hazır bir şekilde okulumuzdan mezun oldular. 

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE KABULLERİ

Son yıllarda yurtdışına yükseköğretim için giden öğrenci sayısı artıyor. Mezunlarınızı bu açıdan nasıl değerlendirirsiniz?

960 mezunumuzdan yaklaşık 250'si yurt dışında lisans eğitimlerini tamamlayarak uluslararası alanda da başarılarını sürdürüyor. Bu ivmeyi sürdürmek için okulumuzda 1 şube AP sınıfı ve 3 şube MEB sınıfı açıyoruz. Yurt dışına çıkan mezunlarımızın yaklaşık dörtte biri Harvard, MIT, Stanford, Princeton gibi dünyaca ünlü üniversitelere yerleşerek uluslararası alanda da adlarından söz ettiriyorlar. Son yıllarda artan başvuru sayısı ve burs imkanlarının azalması ile ABD dışındaki Avrupa üniversitelerine olan talep de gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

BİNALARIN DEPREME DAYANIKLILIĞI 

24) Geçen senenin en çok sorulan sorusu depreme dayanıklılık olmuştu. Bu soruyu tekrar soracağım, okul ve pansiyonda durum nedir?

Sağlam hayaller, sağlam temeller üzerine kurulur. Deprem ise ülkemizin bir gerçeği. Öğrencilerimizin can güvenliğini sağlamak ve tüm riskleri önceden tespit ederek çözüme kavuşturmak başlıca sorumluluğumuz. Bu vizyonla, öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştiren eğitim ortamımızı da sağlam temeller üzerine kurduk. STFA kurucularından Sezai Türkeş tarafından faaliyete geçirilen okulumuz ve binalarımızın sağlamlığını sürekli olarak test ediyoruz. Yaptığımız testler sonucunda zemin etütü değerlendirilen okulumuz, depreme dayanıklı çıktı. Ayrıca 2023 yılı Mart-Nisan aylarında tüm binalarımızı yeniden inceledik ve depreme dayanıklı raporu almayı ihmal etmedik. Ayrıca 2023 yılında hazırlık sınıfını yeniden açarken MEB tarafından bu rapor zorunlu tutulmuş olduğu için raporu da tüm mevcut velilerimiz ile paylaştık.

HANGİ DERSLER İNGİLİZCE

Hangi branş dersleri İngilizce dilinde okutulmaktadır?

Okulumuzda, fen ve matematik dersleri İngilizce olarak işleniyor. Ama 12. sınıftaki YKS’ye hazırlanan öğrencilerimiz için fen ve matematik dersleri Türkçe olarak işleniyor. Ancak tüm AP dersleri İngilizce olarak işleniyor. Böylece öğrencilerimiz, Türkçe kaynaklardan da faydalanarak sınavlara en iyi şekilde hazırlanabiliyorlar.

Okulda sağlık hizmetleri nasıl yürümektedir?

Öğrencilerimizin olduğu her an okulumuzda 1 hemşire her ana hazırlıklı olarak bulunuyor ve 24 saat hizmet veriliyor.  Özellikle öğrenciler ailelerinden uzakta olduğu için onların sağlık durumlarının ve ilaçlarının takibini de üstleniyoruz. Hemşireler, öğrencilerin ilaç kullanımını takip ederek onlarla birebir ilgileniyorlar. Öğrencilerimizin ilaçlarını hiçbir koşul altında yatakhanelerde bulunduramazlar. İlaç kullanan öğrencilerimiz revirden takipli şekilde ilaçlarını kullanabilir. Evci çıkışlarında ilaçlarını alırlar ve evci dönüşlerinde yine aynı şekilde revire teslim ederler. Bunun bilgisi hemşirelerimiz tarafından ailelere düzenli olarak e-posta ile iletilir.

Okul doktoru haftada 3 gün, 1’er saat gelir ve muayenelerini yapar. Acil durumlarda okul öğrencileri en yakın hastaneye götürür. Acil olmayan durumlarda yakın aileler kendi çocuklarını kendileri hastaneye götürebilirler.

Okulda yemek, temizlik ve güvenlik hizmetleri nasıl yürümektedir?

Öğrencilerimize kendi mutfağımızda, diyetisyenlerimiz tarafından hazırlanan menülerle besin değeri yüksek öğünler sunuyoruz. Yemek listelerini ise aylık olarak diyetisyen kontrolünde hazırlıyoruz. Öğrenci temsilcilerinden oluşan yemekhane kurulumuz, düzenli memnuniyet anketleri ile daima gelişmeye devam ediyor.  414 dönümlük geniş arazimiz, 150 dönümlük tel çit ve 160 kamerayla 24 saat izleniyor. Her an görevde olan en az 3 güvenlik personelimiz, öğrencilerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmamızı sağlıyor. Tüm yatakhanelerimiz, pazar günleri hariç her sabah titizlikle temizleniyor. Gün içinde de tüm mekanlar düzenli olarak temizleniyor ve öğrencilerimizin yaşamlarını konforla devam ettirebilecekleri hijyenik bir ortam sağlanıyor.

OKULDA ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 

Okul kulüplerinden söz edebilir misiniz?

Okulumuzda yatılı öğrencilik yalnızca konaklama anlamına gelmez. Aynı zamanda, zengin kulüp faaliyetleri ile öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerine ve kendilerini geliştirmelerine imkan tanıyan bir ortam sunuyoruz.

Okulda tüm öğrenciler yatılı kaldığı için kulüp saatlerimiz 16:30-18:30 arası ve 21:00-22:30 arasında Bu saatlerde öğrenciler kendi yetenek ve ilgilerine göre kulüp çalışmalarına katılırlar. Genelde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kulüp çalışmaları yapılmaz. Ancak belirli dönemlerde bu günlerde de çalışmalar olur. 

Kulüplerimizde, öğrencilerimizin kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfedebilecekleri özgür bir ortam sunuyoruz. Deneyimli kulüp danışmanlarımız, öğrencilerimizin becerilerini geliştirmelerine ve yeni şeyler öğrenmelerine yardımcı olmak için her zaman yanlarında bulunuyor. 

Müzik, tiyatro, spor, bilim, teknoloji, sanat ve daha birçok alanda farklı kulüp seçenekleri ile öğrencilerimizin ilgi alanlarına hitap etmeyi amaçlıyoruz. Her öğrenci, kendi yeteneğine ve zevkine uygun bir kulüp bulabilir ve bu kulüpte aktif rol alabilir. Böylelikle yatılı eğitimin öğrenciyi soyutlamasına değil, aksine, zamanını daha değerli kullanarak sosyalleşmesine ve kendini geliştirmesine olanak tanıyoruz.

NEDEN TEVİTÖL

Sizce veliler neden TEVİTÖL’ü tercih etmelidir?

TEVİTÖL, bir okuldan çok daha fazlası. Öğrencilerimizin potansiyellerini keşfetmelerine, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine ve hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olacak bir eğitim kurumu olma amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. TEVİTÖL'de, öğrencilerimiz sadece bilgi ve beceri kazanmakla kalmaz, aynı zamanda özgüvenli, sorumlu ve duyarlı bireyler olarak yetişirler. Kampüsümüzde sunduğumuz eğitim ortamı, onların sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda kişisel gelişimlerini de destekler. Öğrencilerimiz, sürekli öğrenme ve keşfetme içgüdüsü ile donatılmış olarak, gelecekteki kariyer hedeflerine odaklanırken, etik değerlere sahip bireyler olarak yetişirler.

Öğrencilerimize özgün bir öğrenme deneyimi sunuyoruz. Çeşitli disiplinlerde derinlemesine bilgi edinme fırsatı bulurlar ve bu süreçte eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirirler. Sanat atölyelerinden teknoloji laboratuvarlarına kadar geniş imkanlarla donatılmış olan kampüsümüz, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve yenilikçi düşünme yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanır.

Öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden bireyler olarak hayata adım atarken okulumuzun sunduğu farklı sosyal ve kültürel etkinlikler sayesinde çeşitli perspektiflerden öğrenme şansı elde ederler ve topluma katkı sağlamak için gereken liderlik ve iş birliği yeteneklerini kazanırlar.

Güçlü Akademik Programımız ile öğrencilerimiz, sadece bilgi aktarmaktan öte, bilgiyi keşfetmeyi ve anlamlı hale getirmeyi öğrenirler. Süreç odaklı ve tematik eğitim modelimiz, araştırma becerilerini geliştirmeye ve dünya sorunlarını ele almaya teşvik eder. Kendi kendine öğrenen bireyler yetiştirmeye odaklanarak, öğrencilerimizin ömür boyu öğrenmeye hazır olmalarını sağlarız.

Yetenekli Öğrenci Seçimi ile benzer yeteneklere sahip öğrencilerin bir araya gelerek birbirlerinden ilham almalarını ve birlikte çalışarak daha hızlı ilerlemelerini sağlarız. Bu sayede her öğrenci, potansiyelini tam olarak gerçekleştirebilme imkanı bulur. Birbirlerinden beslenerek destek olmayı öğrenirler.

Yatılı Yaşam imkanımız ise öğrencilerimizin 24 saat boyunca durmadan öğrenmeye ve gelişmeye devam etmelerini sağlar. Kendi ilgi ve yeteneklerine yakın akranlarıyla projeler üzerinde çalışarak, birey olma ve sorumluluk alma becerilerini geliştirirler. Öğretmenlerimizle yakın ilişkiler kurarak her zaman destek almaları da mümkündür. Problem çözme yeteneklerini burada geliştirmeye başlarlar.

Geniş ve Yeşil Kampüsümüz, modern ve donanımlı tesislerimiz ile öğrencilerimize 24 saat öğrenme ve eğlenme imkanı sunmamıza olanak tanıyor. Havuz, spor salonları, sanat atölyeleri, gösteri salonu ve branşlara özel dersliklerimiz ile öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılıyoruz.

Entegre Kursumuz ile 12. sınıf öğrencilerimiz, özel çalışma alanları, alanında uzman öğretmen kadrosu, özel haftalık kurs ve ders programı, özel rehberlik sistemi, yapay zeka kullanarak çıkarılan analizler ve deneme saatleri ile üniversite sınavlarına en iyi şekilde hazırlanırlar.

Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümünde seçilen öğrencilerimiz, yarı zamanlı konservatuvar düzeyinde müzik eğitimi alarak yeteneklerini geliştirirler.

Burs İmkanlarımız ile maddi durumu kısıtlı bireylere de eğitim imkanı sunarak, fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyoruz. 

Advanced Placement (AP) programımız ile yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerimizi AP sınavlarına hazırlayarak, uluslararası alanda da başarıyı yakalamalarına yardımcı oluyoruz.

Lise Hazırlık Programımız ile 9. sınıfa başlamadan önce öğrencilerimizi lise sistemine, okul kültürüne ve akademik beklentilere alıştırıyoruz.

Türk Eğitim Vakfı Desteği ile vakıf hassasiyeti ve temiz çalışma şekli, bağışçı ve sponsorların desteğiyle sürekli büyüme ve gelişme potansiyeli, TEV birimlerinin desteği ile bütüncül bir yönetim anlayışı ile daha da sağlam bir yapıya sahip oluyoruz.

DESTEKÇİLERİ KİMDİR?

 TEVİTÖL destekçileri hakkında bilgi verebilir misiniz?

a) Eğitim Danışmanları: Okulumuzda şu anda çalıştığımız iki eğitim danışmanımız var. Birisi okulumuzun kuruluşunda merhum Sezai Türkeş tarafından görevlendirilmiş ve özel yetenekliler alanında çalışmalar yaparak okuldaki her adımın planlanmasına yer almış Prof. Dr. Füsun Akarsu’dur. Füsun Akarsu şu anda da her ay okulumuzda ortalama 10 gün konaklayarak bizlerle birlikte okulumuzun gelişimi ve geleceği için destek oluyor. 

İkinci eğitim danışmanımız uzun yıllar Robert Kolejinde İngilizce öğretmenliği ve akademik müdür olarak görev yapmış ve oradan 2020 yılında emekli olmuş Maria Orhon’dur. Maria Orhon haftanın 2 günü okula gelerek diğer günlerde de uzaktan çalışarak gerek hazırlık yılı programı gerek İngilizce bölümü çalışmaları gerekse politika geliştirme konularında bizlere destek oluyor. Her Pazartesi günü okul müdürü, kurucu temsilcisi ve eğitim danışmanları olarak Akademik Kurul Toplantısı yapıyor ve okul ile ilgili üst kararları bu şekilde alıyoruz.

b) Türk Eğitim Vakfı: Vakıf bünyesinde TEVİTÖL Yürütme Kurulu ve TEV Yönetim Kurulu okulun yönetiminde karar alma organları arasında yer alıyor. Gerekli durumlarda TEV Mütevelli Heyeti de okul ile ilgili üst kararları alabiliyor. TEV’in diğer birimleri de okulun gelişimi için (kaynak bulma, tanıtım, proje üretme, bağışçılarla ilişkiler, eğitim ve burslar vb.) mesai harcıyorlar.

c) TEVİTÖL Danışma Kurulu: TEVİTÖL Danışma Kurulu, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Yönetim Kurulu Üyesi ve TEVİTÖL Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Ali Neyzi, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Özgür Bolat ve TEV Genel Müdürü Banu Taşkın liderliğinde TEVİTÖL’e gerek tanıtım gerek kaynak yaratma gerekse güçlü eğitim politikası ile Türkiye’nin en iyi okulu olma hedefiyle kurulmuş bir kuruldur. Danışma Kurulu’nun başkanlığını Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Üstün Ergüder yapıyor. Kuruldaki diğer isimler: Prof. Dr. Füsun Akarsu, Prof. Dr. Acar Baltaş, Prof. Dr. Ayşegül Toker, Prof Dr. Sıddık Yarman, Prof. Dr. Uğur Sak, Doç. Dr. Burak Karabey, Mehmet Ruhi Şirin, Funda Cüceloğlu, Suat Kardaş, Dr. Burcu Aybat, Evrim Kuran, Müjdat Ataman, Dr. Ali Akdoğan, Yasemin Yakalı ve Özge Erdem’dir.

ULUSLARARASI PROJELER

Uluslararası projeler var mı? Örneğin Erasmus gibi Erasmus projeleri yürütülüyor mu?

Evet, Erasmus projeleriyle ilgilenen bir ekibimiz var. Bu yıl Romanya, Slovakya, İtalya ve İspanya ile ilişkiler kurduk. Romanya ve Slovakya'dan öğrencileri okulumuzda ağırladık. Bizim öğrencilerimiz ise Romanya'ya gittiler. Ayrıca, İspanya'nın Barcelona şehrindeki bir okula ben ve bir müdür yardımcısı arkadaşım, özel yetenekler konusunda eğitim vermek üzere gittik. Bu ziyaret de bir Erasmus Plus projesinin parçasıydı. Kasım ayında ise o okuldan öğrenci ve öğretmenleri okulumuzda ağırlamayı planlıyoruz.

Bunların dışında da çeşitli projelere katılıyoruz.  TEV’in desteği bizim için çok önemli. Örneğin, robotik takımımız hazırladıkları bir proje kapsamında hibe aldılar. Temmuz ayının sonunda yaklaşık 7 farklı ülkeyi gezerek projeleri kapsamında belgesel çekecekler ve araştırma yapacaklar. Daha önce Kazakistan'a gidip Aral Gölü ve çevresinde bir deney gerçekleştirmişlerdi. Bu proje de hibeyle desteklenmişti. Son yıllarda, özellikle bu sene, projeler ve yurtdışı iş birlikleri konusunda çok aktif olduk diyebilirim.

Okulumuzun ayrıcalıklı uygulamalarından bir diğeri ise öğrenci kulüpleri. Bilim, sanat ve felsefenin farklı dallarına yönelik 50’yi aşkın kulüp çalışmamız var. Hazırlık sınıfı itibarıyla öğrencilerimiz farkı kulüplerde yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfediyor, kendilerini farklı alanlarda geliştiriyor. Bu da standart bir lisede alabilecekleri eğitimin çok üzerinde katma değer sağlıyor. Geleceğin bilim insanları, sanatçılarının ve düşünürlerinin bu alanlara ilk adımlarını TEVİTÖL kulüplerine atabileceğini gözlemliyoruz. Kulüplerin en önemli özelliklerinden birisi de öğrenci merkezinde yürütülüyor olması. Öğrenciler kulüplerin bütçelerinde, yıllık planlarında, öğrenci seçiminde, sponsor arayışlarında, üniversite iş birliklerinde, akademisyen ve uzmanlarla olan iletişimlerde görevler alıyorlar. Böylece kulüp içindeki her çalışma için çok aktif rol üstleniyorlar. Okuldaki her öğrencinin yatılı olması da tüm kulüplerdeki iş birliği ve uzun süreli kesintisiz çalışmalar için imkan sağlıyor.

TEVİTÖL aynı zamanda kompleks bir yaşam alanı. Farklılaştırılmış öğrenme yöntemleri, sanat ve kültürel etkinlikler, teknoloji odaklı eğitimler ve kariyer geliştirme programları gibi çeşitli olanaklar sunarak öğrencilerimizin tam potansiyellerine ulaşmalarını amaçlıyoruz. Onların akademik başarının yanı sıra becerilerini keşfedebildikleri ve küresel vatandaşlık perspektifiyle hayattaki varlıklarını anlamlı hale getirebilecekleri bir yaşam alanı sunuyoruz. 

27-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş