Arama sonuçları

LİSELERİ TANIYALIM: Kadıköy Anadolu Lisesi

LİSELERİ TANIYALIM: Kadıköy Anadolu Lisesi

Maarif Kolej olarak da bilinen Kadıköy Anadolu Lisesi’nin kontenjanı bu yıl 30 öğrenci artarak, 240 oldu. Lisenin Müdür Başyardımcısı Murat Esen, pervinkaplancom instagram yayınına konuk oldu ve kontenjandan hangi yüzdelik dilimlerden öğrenci aldıklarına, yatılılık olanaklarından uyguladıkları programlara kadar merak edilenleri anlattı. İşte sorular ve yanıtları: 

-Geçen sene kontenjanınız 30 kişi artarak 180’den 210’a çıkmıştı. Bu yıl değişiklik var mı? 2024-2025 dönemi için hazırlık sınıfına kaç öğrenci alacaksınız?

Geçtiğimiz yıllarda yıkılma, taşınma ve inşaat süreçleri sebebiyle kontenjanımızda değişiklikler olmuştu. 

2020-2021 senesi 306 kontenjanımız 9 sınıf 

2021-2022 senesi 150 kontenjanımız 5 sınıf

2022-2023 senesi 180 kontenjanımız 6 sınıf

2023-2024 senesi yani bu sene 210 kontenjanımız 7 sınıf 

Not: 2023 senesi yaşanan 6 şubat depremleri sebebiyle her sınıfa 2şer öğrenci olacak şekilde toplamda +14 depremzede kontenjanından olmak üzere toplam 224 oldu.

2024-2025 senesi 240 kontenjan ile 8 sınıf olarak planlanmaktadır.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak? 

Sınıf kontenjanlarımız ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde 2023 senesi yapılan değişikliğe göre “Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan liselerde bir şubeye alınacak öğrenci sayısı 30’dur.” belirlenmektedir. 

-Hazırlık zorunlu mu? 

Hazırlık sınıfımız olduğu için öğrenim süremiz hazırlık+4 yıl olarak sürmektedir. İsteyen öğrencilerimiz okulumuza yerleştikten sonra belirlenen takvimde yapılacak olan Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavına girip 70 puanı aldığı takdirde 9. Sınıftan devam edebilir.

“Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9 uncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından 5 gün önce okul yönetimine yazılı olarak başvurur. Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Hazırlık Sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı dersinden ders yılının ilk haftası içinde yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar, sorumluluk sınavlarıyla ilgili usul ve esaslara göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder.”

DİL EĞİTİMİ NASIL?

.-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca belirlenen Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Liseleri haftalık ders çizelgesine göre Hazırlık sınıfı 20 saat İngilizce 4 saat Almanca olmak üzere toplam 24 saat

9-10-11-12.sınıflarda 4 saat İngilizce olacak şekilde eğitim verilmektedir.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

İkinci yabancı dil olarak Almanca okutulmaktadır. Hazırlık sınıfında 4 saat zorunlu dersler arasında olmasına karşın diğer sınıflarda seçmeli ders olarak okutulmaktadır. 2 ya da 4 saat olarak okutula bilinmektedir. Okulumuzda hazırlıkta 4 saat diğer sınıflarda 2 saat olacak şekilde planlanmaktadır.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

6 yönetici ile toplam 90 öğretmen kadromuz bulunmaktadır.

AP PROGRAMI NEDİR?

-4 yıldır AP uyguluyorsunuz. Kaç ders var? Öğrenci ilgisi nedir? Şu ana kadar kaç öğrenci AP aldı, bu sene sayı nedir? 

Bu Yıl AP Kurslarını Calculus- Macro Mikro Ekonomi- Kimya-Csp- Language Competition ,Fizik derslerinden açtık. Gelecek yılda öğrencilerimiz taleplerine göre bu derslere eklemeler olabilecektir. Öğrencilerimiz AP kurslarına ilgi gösteriyorlar tabii ki bu kurslara yurt dışı eğitim düşünen öğrencilerimiz katıldığından her yıl katılım sayısında farklılıklar olabiliyor bu yıl 67 öğrencimiz kurslara katıldı.

-Başka okuldan öğrenci AP dersi almak için gelebilir mi?

Talep olması halinde başka okuldan öğrencilerimizi de kabul edebiliriz.

-Öğrenci talep ederse TOEFL, SAT, İELTS kursları yapılıyordu, devam ediyor mu?

Yeni dönemde öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda  TOEFL ,SAT ve  IELTS kursları açabiliriz. 

YATILILIK OLANAKLARI NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir?

Yatılı kalan öğrencilerimiz banyo ve tuvaletlerinin içinde bulunduğu 38 metrekarelik odalarda kalıyorlar. 500 kişiye aynı anda yemek hizmeti veren yemekhanemiz mevcut. Pansiyon binamızda 10 etüt odası bulunmaktadır. Ayrıca pansiyon binamızda öğrenci kulüp odaları yer almaktadır.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor? 

Toplam 1045 öğrencimiz var. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrencilerimiz var. 176 kız 188 erkek olmak üzere toplam 364 yatılı öğrencimiz mevcut şuan. 

-2 yıllık bir inşaa süreci sonunda yeni binanıza geçtiniz. Bu durumun tercihlerde etkili olacağını düşünüyor musunuz?

Yaklaşık 33.000 metrekarelik bir alana sahip olan okulumuzda eğitim binamız ,pansiyon binamız ve kültür binamızın yanında halı sahamız, basketbol ,voleybol , golf, okçuluk atölyesi ve diğer sporlar için açık alanlarımız mevcut. Böyle bir yerleşkeden yararlanmak isteyen başarılı öğrencilerimizin tercihlerinde etkili olacağını düşünüyoruz.

EN DÜŞÜK PUANLA YERLEŞEN ÖĞRENCİ 

-Geçen sene okula en düşük puanla giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? 

Yüzdelik dilimi 0.68 puanı 486.1721 

-En düşük puanla giren öğrencinin hangi testte kaç yanlış-kaç boşu vardı? 

Ana ders ( Türkçe-Matematik-Fen)  2 Yanlış –

Ara ders (İngilizce-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi- T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ) 1 boş 

- Şöyle bir yanlışa düşüyor bazı veliler nakiller döneminde puanlar düşer diye. Nakiller döneminde puanlar ne oldu?

486.1721 ilk yerleştirmede oluşan puan 1. Ve 2. Nakilde değişmedi. Yer değiştirenler ve özel okula kayıt olanlar oldu tabi ki fakat taban puanımızda bir değişiklik olmadı.

YURTDIŞI VE TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELER

-Son yıllarda gençlerin üniversite tercihi için yurtdışı seçeneğini artarak kullandığını görüyoruz. Siz de durum nedir? Yurtdışına giden öğrenci sayısı nedir? Artıyor mu?

Geçen sene öğrencilerimizin yüzde 10’u  ( 20 öğrenci ) yurt dışı kurumlarda eğitimi tercih ettiler.Bu yıl bu oran yüzde 8  (18 öğrenci ) olarak gerçekleşti.

.-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? 

Sayısal alanda mezun olan öğrencilerimiz Mühendislik ve Tıp bölümlerini tercih ediyorlar. Eşit Ağırlık alandan mezun öğrencilerimizin tercihleri Hukuk ve Psikoloji alanında oluyor.

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

YKS için MEB DYK kurslarımız 11 ve 12.sınıflarımız için açılmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere okulumuz öğretmenlerimiz ile başarılı bir şekilde her sene istekli öğrencilerimizle devam etmektedir.

26-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş