Arama sonuçları

LİSELERİ TANIYALIM: Kabataş Erkek Lisesi

LİSELERİ TANIYALIM: Kabataş Erkek Lisesi

Almanca ve İngilizce hazırlık sınıfları olan Kabataş Erkek Lisesi, öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile alıyor.Kabataş Erkek Lisesi , bu sene hazırlık sınıfına 150 öğrenci alacak. Lise hangi yüzdelik dilim ve puandan öğrenci alıyor? Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak, pervinkaplancom instagram yayınına katılarak sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

KONTENJAN NE OLDU?

İngilizce ve Almanca hazırlık sınıflarına öğrenci alacaksınız. Ancak geçen sene kontenjanınız 30 kişi azalmış ve 150 olmuştu. 2024-2025 dönemi için hazırlık sınıfı kontenjanlarında bir değişiklik var mı? Kaçar öğrenci alacaksınız?

Almanca 60, İngilizce 90, Toplam 150 kontenjan

Sınıf kontenjanlarınız ne olacak? 

150 öğrenci olacak, 3 sınıf İngilizce ve 2 sınıf Almanca

Hazırlık zorunlu mu? Hazırlığı atlamak mümkün mü?

Evet zorunlu ama yılın ilk haftasındaki yeterlilik sınavına girerek, hazırlık sınıfını atlamak mümkün. Her iki dersten (Birinci Yabancı Dil ve Türkçe)  en az 70 puan almak gerekiyor. 

DİL EĞİTİMİ 

Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor? 

Cevap: Hazırlık Sınıfında 20, diğer sınıflarda 4 ders saati

İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Hazırlık Sınıfında 4, diğer sınıflarda 2 ders saati

Dil eğitimlerinden sertifika alınıyor mu?

Evet alınıyor. İngilizce’de 2 yıllık uluslararası geçerliliği olan sertifika verilmekte.

Almanca’da ise DSD I ve DSD II sertifikaları verilmektedir.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ SAYISI

Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

5 yönetici, 70 öğretmen, hemşire, birçok teknik ve yardımcı personelin görev yaptığı okulumuz; ayrıca okul yerleşkesini ve öğrencilerimizi her türlü tehlikeden koruyacak, 24 saat görev yapan güvenlik personellerine ve merkezi kamera sistemine sahiptir.

Öğrencilerimizin emniyetli bir şekilde okul-ev ulaşımını sağlaması için  yeterli sayıda servis Anadolu ve Avrupa yakasının birçok ilçesine hizmet vermektedir. 

YATILILIK VE PANSİYON DURUMU

İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih edilen okullar arasında. Ama 2016 yılından bu yana bitmeyen bir pansiyon restorasyonu var. Geçen yıl yaptığımız yayında 2024-2025 döneminde öğrencilerin pansiyona geçebileceğini söylemiştiniz. Ama hala tamamlanmadı. Ne zaman tamamlanacak?

13.01.2015 tarihli koruma kurul onaylı restorasyon projesine uygun olarak yapının 2/3 oranındaki muhtes kısmının yıkımı, zemin iyileştirme çalışmaları (temel altı fore kazık uygulaması ve zemin enjeksiyonu) , temel altına su yalıtım imalatları ile betonarme temel ilamatı, onaylı restorasyon projesi doğrultusunda yapının 2/3 bölümünün çelik konstrüksiyon olarak yapımı, özgün duvarlarda güçlendirme ve özgün cephe elemanları konservasyon çalışmaları, cephe ve bölücü duvar imalatları, elektrik alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup,

Elektrik ve mekanik imalatlarının, zemin kaplamalarının, ahşap kapı ve pencere imalatlarının, tavan kaplama imalatlarının, çatı yatım ve kaplamalarının, sıva ve boya imalatlarının, çevre düzenlemesi imalatlarının yapılması gerekmektedir. Bun göre 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ermeden inşaatın tamamlanması planlanmaktadır.

Şehir dışından gelen kız ve erkek öğrenciler nerede konaklıyor? Ulaşımda sorun yaşıyorlar mı? Kaldıkları pansiyonda odalar kaç kişilik? 

Mimar Sinan:155

Bulgurlu: 110

Mevcutta 265 öğrencimiz var. 

Odalar Bulgurlu yurdunda 4-8 kişilik, Mimar Sinan yurdunda ise genel olarak 4 kişilik, toplamda 4 oda ise 7 kişilik.

YATILILIK KONTENJANI 

Yatılılık kontenjanı nedir?

35 erkek (Kabataş Erkek Lisesi Bulgurlu Erkek Öğrenci Pansiyonu) ve 30 kız (Ortaköy Zübeyde Hanım MTAL) olacak şekilde toplam 60 öğrenci kontenjanı planlanmaktadır. 

Kaç öğrenci var? Kaç ilden geliyorlar ve kaçı yatılı?

861 öğrenci var. 72 ilden. 265 erkek yatılı, 169 kız yatılı var. Toplam: 434 yatılı var.

EN DÜŞÜK PUANLA YERLEŞEN ÖĞRENCİ

Geçen sene okula en düşük puanla giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu?

63 tam puanlı öğrenci olmak üzere

Almanca: 495.6513

İngilizce: 497.4675

-En düşük puanla giren öğrencinin hangi testte kaç yanlış-boşu var? 

Almanca en düşük puan: 497.4675. Yüzdelik dilim 0.05, sadece din yanlışı var.

İngilizce en düşük 495.6513, yüzdelik 0.08, sadece 2 İngilizce yanlışı var. 

İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

İngilizce ilk nakil: 495.6513

İngilizce ikinci nakil: 495.9799

Almanca ilk nakil: 497.4675

Almanca ikinci nakil: 500 tam puan. 

Geçen sene hazırlık sınıflarına en düşük puanla giren öğrencinin puanı ve yüzdelik dilimi kaç?

Almanca en düşük puan: 492.7264. 1 matematik yanlışı Yüzdelik dilim 0.06, sadece din yanlışı var.

İngilizce en düşük 493.4272, yüzdelik 0.08, sadece 1 fen ve 1 inkılap yanlışı var.

Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

5 yönetici, 70 öğretmen, hemşire, birçok teknik ve yardımcı personelin görev yaptığı okulumuz; ayrıca okul yerleşkesini ve öğrencilerimizi her türlü tehlikeden koruyacak, 24 saat görev yapan güvenlik personellerine ve merkezi kamera sistemine sahiptir.
Öğrencilerimizin emniyetli bir şekilde okul-ev ulaşımını sağlaması için  yeterli sayıda servis Anadolu ve Avrupa yakasının birçok ilçesine hizmet vermektedir. 

-Her ne kadar kılavuzda erkek pansiyon yazıyor olsa da kız öğrenciler için de yatılılık söz konusu. Kız öğrenciler nerede kalıyor, kontenjan nedir?

Ortaköy Zübeyde Hanım MTAL (Toplam 200 kişilik kapasite) 30 öğrenci (30 kontenjan Kabataş Erkek Lisesine ayrıldı) mezun oldu.

Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor? 

861 öğrenci, 73 ilden, 

Bulgurlu: 110

Mimar Sinan: 155

35 öğrenci mezun yatılı olarak.

ULUSLARARASI PROGRAMLAR

Hangi uluslararası programlar uygulanıyor?

-DSD : 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılında DSD okulu statüsünü alan okulumuzda ilk defa DSD sınavı 2013 yılında uygulanmıştır.

-AP : Advanced Placement programı okulumuzda 2019 yılından itibaren uygulanmaya başlandı. College Board tarafından uygulanan AP programına 2019 yılında 3 ders (Matematik-Fizik-İngilizce) ile başlanmıştır.  

2022-2023 eğitim öğretim yılında 5 ders olmuştur. Bu derslere öğrencilerden gelen talep doğrultusunda 2020-2021 de Biyoloji, 2022-2023 yılında Bilgisayar Bilimleri eklenmiştir. 

2022-2023 yılı Mayıs ayında toplam 147 sınav yapılmıştır ve 100 öğrenci sınava girmiştir.

- IGCSE : Okulumuz 20 Haziran 2022 tarihinde Cambridge IGCSE akreditasyon onayını alarak Cambridge Uluslararası Okulu oldu. Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası (IGCSE), dünya çapında en çok tanınan ve 150 yılı aşkın geçmişi olan Cambridge programlarından, adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı bir sertifika programıdır.

IGCSE programı okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle başlamıştır. Programda bulunana 14 öğrenci 1 Ağustos 2022 itibariyle 6 dersi IGCSE müfredatına göre almıştır. Bu dersler Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Anadil Türkçe ve İkinci Yabancı dil İngilizcedir. 

Öğrencilerimiz 27 Nisan 2023- 8 Haziran 2023 tarihleri arasında 6 dersten toplam 17 sınava girmiştir. Sınavlar Cambridge tarafından hazırlanmakta ve değerlendirilmektedir.

- IB : Okulumuz 28 Nisan 2023 mayıs ayında akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak IB Uluslararası Bakalorya Dünya Okulu statüsünü kazanmıştır. Böylece okulumuz Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'ndan gelen resmi onay ile Türkiye'de IB Diploma Programına sahip beşinci Anadolu Lisesi olarak IB Dünya Okulu kimliğiyle yetkilendirilmiştir.

TOK, CAS, Extended Essay, Turkish A  SL, English B   HL, Mathematics AA HL, Physics HL, Biology HL, Chemistry SL, ITGS (Information Technology in a Global Society) SL, TITC SL, 

LİSTEYE GİREN İLK VE TEK OKUL

Ayrıca Almanya KMK Listesine Giren ilk ve tek devlet okulu olduk. Okulumuz Uluslararası Bakalorya (IB) organizasyonunun Almanya Federal Cumhuriyetindeki eyaletlerin Kültür Bakanları Daimi Konferansı (KMK:Kultusministerkonferenz) ile hazırladığı ve okulumuzun da Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) otorizasyonu sonrası imzalayarak dahil olduğu ortak protokol sayesinde IBDP öğrencilerimizin Almanya'daki üniversite başvuruları ve IBDP diplomalarının Almanya tarafından tanınması hususunda avantajlar elde etmiştir. Böylece IBDP öğrencilerimizin diploması, Almanya Kültür Bakanları Daimi Konferansı (KMK) tarafından "Yükseköğretime Geçiş Yeterlilik" (Hochschulzugangsberechtigung) denk olarak kabul görecek. Buna göre IBDP öğrencilerimiz ek bir denklik belgesine ihtiyaç duymadan Alman üniversitelerine başvuru yapabilecek.

YURTDIŞI TERCİHLERİ 

Son yıllarda öğrencilerin yükseköğretim için artan oranlarda yurtdışını tercih ettiklerini görüyoruz. Sizde durum nedir? Yıllara göre artıyor mu, geçen sene mezunlarınızın kaçı yurtdışına gitti?

16 Öğrenci

-Bocconi Üniversitesi,

-Jacobs Üniversitesi Bremen,

- Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü,

-Leuven Üniversitesi,

-Eindhoven Teknik Üniversitesi,

-The University of British Columbia (UBC) 

-Hamburg Üniversitesi,

-Toronto Üniversitesi,

-Sechenov Devlet Tıp Üniversitesi,

-Leiden Üniversitesi,

-Londra King's Koleji,

-Florida Institute of Technology,

-Bologna Üniversitesi,

-Amsterdam Üniversitesi,

-British Columbia Üniversitesi

Yurtdışında hangi ülkeler ve hangi bölümler tercih ediliyor?

Mühendislik, Psikikoloji, Siyaset Bilimi, Uluslar arası İlişkiler, Tıp vb.

Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? 

Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme vb.

YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

11. ve 12. sınıflarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) var.

Ailelerin en çok merak ettiği konulardan birisi de malum 6 Şubat’tan sonra okul binalarının depreme dayanıklılığı oldu. Deprem açısından okul binaları ne kadar güvenli?

Okulumuzun deprem güçlendirme çalışmaları Bakanlık onayı ile 26/06/2006 tarihinde okul müdürlüğümüzce gerçekleştirilen ihale kapsamında yapılmıştır. Söz konusu güçlendirme onarımını ihaleye en avantajlı teklifi (Bakanlığımızın 2006 mali yılı bütçesinden ödenmek suretiyle 204.950.00 YTL) sunan firma almıştır. İlgili firmayla (Mazmangil İnş. Maden San. ve Tic. Ltd. Şti.) 11/07/2006 yılında sözleşme yapılmış 12/08/2006 tarihinde de deprem güçlendirme onarımı işi tamamlanmıştır.

Bulgurlu Mahallesinde yer alan Erkek Öğrenci Pansiyonumuzla ilgili başta deprem ve itfaiye (yangın) raporu olmak üzere diğer mevzuatta zorunlu olan raporlar alınmıştır. 13.11.2021 tarihinde alınan toplam 225 sayfalık deprem raporunda binanın depreme karşı dayanaklı olduğu tespit edilmiştir.  

Mimar Sinan Mahallesinde yer alan Erkek Öğrenci pansiyonunda ise 2012 yılında yapılan  analizlerde ise gerekli ölçümler laboratuvar ortamlarında detaylı olarak yapılmış olup analiz sonuçları olumlu çıkmıştır.

24-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş