Arama sonuçları

LİSELERİ TANIYALIM: İstanbul Atatürk Fen Lisesi

LİSELERİ TANIYALIM: İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Hazırlık sınıfı olan fen liselerinden birisi olan İstanbul Kadıköy’de bulunan İstanbul Atatürk Fen Lisesi  İngilizce hazırlık sınıfından sonra bu yıl da Almanca hazırlık sınıfı açacak. Öğrencilerini hangi yüzdelik dilimden alıyor? Bu yıl kaç öğrenci alacak? İstanbul  Atatürk Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Metin Volkan Demir, pervinkaplancom instagram canlı yayınında soruları yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

ALMANCA HAZIRLIK SINIFI 

-Hazırlık sınıfı olan fen liselerinden birisiniz. Hazırlık sınıfı olması sizce okula olan talebi artırdı mı?

2022 yılında okulumuzda İngilizce hazırlık sınıfı açılmıştır. 2024 yılı itibariyle ise Almanca hazırlık sınıfımız açılacaktır. Hazırlık sınıfı olmadan önce gerek aday velilerden gerekse aday öğrencilerden gelen soruların başında okulda hazırlık sınıfı olup olmadığıydı. Gelen talepler hep hazırlık sınıfının olması yönünde oldu. Bu açıdan baktığımızda şu anda hazırlık sınıflı bir okul olmamız tercih noktasında okulumuzu öne geçirdi diyebilirim. 

Bunun yanı sıra okulumuzda proje ve olimpiyat çalışmaları yoğun olarak yürütülmektedir. Önceden 9 uncu sınıfta okulumuza başlayan bir öğrencinin proje ve olimpiyat çalışmalarına uyum sağlaması ve kendini geliştirmesi en az 1-2 sene alıyordu. Tam anlamıyla bu alanda kendini yetiştirdiğinde 12.sınıf oluyor ve dolayısıyla YKS hazırlık sürecine başlıyordu. Şu anda hazırlık sınıfıyla başlayan bir öğrencinin 12.sınıftaki YKS hazırlıklarına kadar önünde vaktini değerlendirip kendini geliştirebileceği dolu dolu 4 senesi oluyor. Bu durum okulumuz öğrencilerinin özellikle proje ve olimpiyat çalışmalarında kendini geliştirmeleri açısında bir fırsat yarattı diyebilirim.

YÜZDELİK DİLİM DEĞİŞİKLİKLERİ

-Bunu okulun yüzdelik dilimlerindeki değişimde görmek mümkün mü?

Okulumuzun yıllara göre yüzdelik dilimine baktığımızda her sene düzenli olarak okula giren öğrencilerin başarılarında bir atış görüyoruz. 

EN DÜŞÜK PUANLA YERLEŞEN ÖĞRENCİ 

-Geçen sene en düşük puanla gelen öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? Bu öğrencinin hangi testte kaç boş/yanlışı vardı? 

Son yerleşen öğrencinin yüzdelik dilimi 0.16 puanı ise 494,2019’dur. Öğrencimiz 1 Türkçe sorusunu yanlış yaparak okulumuza yerleşmiştir.

-500 tam puanlı kaç öğrenci var?

6 öğrenci

-Nakil döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Hiçbir değişiklik olmadı

-Hazırlık okumak zorunlu mu? 

Hayır zorunlu değil, milli eğitim bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliği gereği hazırlık sınıfına gelen bir öğrenci velisinin dilekçeyle başvurması halinde hazırlık sınıfını geçmek için Türkçe ve İngilizce derslerinden sorular sorulan yeterlilik sınavına girip başarılı olmaları halinde 9.sınıftan devam edebilirler.

DİL EĞİTİMİ NASIL?

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitim görülüyor?

İngilizce hazırlık sınıfında 20 saat İngilizce,  4 saat Almanca

Almanca hazırlık sınıfında 20 saat Almanca,  4 saat İngilizce

Diğer sınıflarda 4 saat İngilizce, 2 saat Almanca

11 sınıfla isteyen öğrencileri testdaf (almanca), ielts tofel gibi sınavlara yönlendirmeler yapıyoruz.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

İngilizce hazırlıklı sınıflar için ikinci yabancı dil Almanca’dır. Hazırlıkta 4 saat 9-10-11-12. Sınıflarda ise 2 saattir. Almanca hazırlıklı sınıflar için ikinci yabancı dil İngilizce’dır. Hazırlıkta 4 saat 9-10-11-12. Sınıflarda ise 2 saattir.

KONTENJAN NE OLDU?

-2023-2024 öğretim yılında kontenjanınız 60 öğrenci artmış ve 180 olmuştu. Bu yıl için değişiklik var mı? Hazırlık sınıfına kaç öğrenci alacaksınız?

Bu sene 150 öğrenci (5 sınıf) alacağız. 90 öğrenci (3 sınıf) İngilizce hazırlıklı sınıfa, 60 öğrenc i(2 sınıf) ise Almanca hazırlıklı sınıfa alınacaktır.

 -Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Okulumuzda sınıf mevcutlarımız 30 öğrenci ile sınırlıdır.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? 

Okulumuzda 39 öğretmen 3 müdür yardımcısı, 1 müdür başyardımcısı ve 1 müdür olmak üzere 44 kişilik eğitim kadrosu bulunmaktadır.

YATILILIK OLANAKLARI NEDİR?

-Okul aynı zamanda İstanbul dışından gelen öğrenciler için de yatılı olması nedeniyle tercih ediliyor. Yatılılık olanakları nedir? Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir? 

Türkiye geneli her bölgemizden birçok ilimizden öğrencilerimiz var. Okulumuzda kız ve erkek pansiyonlarımız var. Bu sene 108 kız öğrenci 164 erkek öğrenci olmak üzere toplam 272 öğrencimiz yatılı olarak okulumuzda kaldı.

Bu sene 12 sınıflarımızdan mezun olan kız ve erkek öğrencilerimizin yerine hazırlık sınıfından 20 kız ve 20 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 40 öğrenci almayı planlamaktayız. 

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? Bu öğrenciler kaç ilden geliyor? Bunların kaçı yatılı okuyor? 

Okul mevcudumuz bu sene 530 kişiydi. 272 öğrenci yatılı ve yaklaşık 50 farklı ilden gelen öğrencimiz var.

SOSYAL ETKİNLİKLER

-Fen liselerinin sosyal yönü yok diye düşünülür ne diyorsunuz? Sosyal yaşam nasıl? Kulüpler etkin mi?

Aslında etkinliklerimiz okulumuza yeni kayıt yaptıran yatılı öğrencilerimize İstanbul’u tanımaları amacı ile sene başında İstanbul boğaz turu ile başlamaktadır.

Okulumuzda 29 kulüp bulunmaktadır. Ve her kulüp aktif olarak çalışmaktadır.

Okulumuzun Girişimcilik Kulübü tarafından “Focus On’24” İstanbul geneli Liselerarası İnovasyon Kampı düzenlenmiştir. Etkinliğimize farklı liselerden 200 katılımcı katılmış olup tüm organizasyon okulumuz Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenmiştir.  

Bu yıl yeni kurulan tedx kulübümüz yoğun bir katılımın olduğu tedx iafl etkinliği düzenlediler

Matematik kulübümüz ortaokul öğrencilerine yönelik İstanbul geneli matematik yarışması düzenlediler 

İngilizce Kulübümüz yürüttükleri Erasmus Projeleri kapsamında yıl içinde ülke olarak Hırvatistan, İtalya, İspanya, Finlandiya, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere toplam 6 hareketlilik gerçekleştirdiler. Bu hareketliliklerde 20 öğrencimiz ve 15 öğretmenimiz görev aldılar. Bu hareketlilikler artarak seneye de devam edecek.

Robotik kulübü öğrencilerimizden 8 öğrencimiz sponsorlar desteği ile Amerika Texas Houston da gerçekleşen Dünya geneli düzenlenen FRC robotik yarışmasına katıldılar.

Münazara kulübü İstanbul geneli Türkçe Münazara yarışması düzenledi.

Müzik kulübümüz her ay ve belirli gün ve haftalarda okulumuzda lobi dinletisi diye isimlendirdiğimiz müzik dinletilerini yapıyorlar.

Satranç kulübümüz ve spor kulübümüz hem okul içi hem de il ve ilçe geneli yarışmalara katılmakta ve dereceler elde etmektedirler.

Ayrıca İstanbul bir üniversite şehri bir çok farklı üniversitenin ayrıca İstanbul’daki bir çok liselerin etkinliklerini de katılıyorlar.

 

KULÜP ADI

AFETE HAZIRLIK KULÜBÜ

ALMANCA KULÜBÜ

BİLİM ANLATICILIĞI KULÜBÜ

BİLİM VE TEKNOLOJİ KULÜBÜ

BİYOLOJİ KULÜBÜ

E-TWINNING VE ERASMUS KULÜBÜ

FİZİK KULÜBÜ

GENÇ MÜHENDİSLER KULÜBÜ (Robotik-Yazılım)

GEZİ VE İNCELEME KULÜBÜ

GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ

HAYAT BOYU MATEMATİK KULÜBÜ

İNGİLİZCE/MUN KULÜBÜ

İNOVASYON VE PATENT KULÜBÜ

KİMYA KULÜBÜ

KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ

KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ

MEDENİYET ve DEĞERLER KULÜBÜ

MÜNAZARA VE HİTABET KULÜBÜ

MÜZİK KULÜBÜ

OKUL TANITIM KULÜBÜ

RESİM VE FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ

SATRANÇ KULÜBÜ

SOSYAL LİDERLİK KULÜBÜ

SPOR/GELENEKSEL SPORLAR/OYUNLAR KULÜBÜ

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM VE ÇEVRE KULÜBÜ

TARİH KULÜBÜ

TEDX İAFL KULÜBÜ

TİYATRO VE SİNEMA KULÜBÜ

YEŞİLAY KULÜBÜ

TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTE YERLEŞME ORANLARI

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda yerleşme oranı nedir? Mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Yüzde yüz yerleşme oranımız var. Mezunlarımızın yaklaşık %50’si mühendislik, %40’ı Tıp fakültesi, geriye kalan %10 luk dilim de Temel bilimler, Hukuk, Ekonomi gibi diğer bölümler tercih edilmektedir.

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

2016 yılından beri okulumuzda 12. sınıflarımıza yönelik DYK kurslarımız ile Tübitak Bilim Olimpiyatlarına hazırlık kurslarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. 12.sınıf kurslarımıza katılan öğrencilere haftada bir gün kurumsal TYT AYT deneme sınavları yapılmakta olup sonuçlar optik okuyucu ile okunup okulumuz ölçme değerlendirme birimi tarafından değerlendirilerek veli ve öğrenciler ile paylaşılmaktadır. Üniversite hazırlık kursu anlamında ayrıca başka bir takviye kursuna ihtiyaç duymadan ücretsiz bir şekilde öğrencilerimiz sınavlara hazırlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin talebi doğrultusunda ve DYK yönergesinin izin verdiği seviyelerde farklı branşlarda kurslar düzenlenmektedir.

-Yurtdışına giden öğrencileriniz var mı? Son yıllarda artıyor mu? Geçen sene kaç öğrenci gitti?

Her yıl bir iki öğrencimiz yurt dışındaki üniversitelerden kabul alarak lisans öğrenimlerini yurt dışında devam ettiriyorlar. 

-Geçen sene tüm veliler okulların depreme dayanıklı olup olmadığını sorguluyordu. Ben bu soruyu tekrar soracağım. Okul ve pansiyon binası ne durumda?

Okul binamız 2019 yılında deprem dayanıklı olarak yeniden imar edildi.

 

25-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş