Arama sonuçları

LİSELERİ TANIYALIM: Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

LİSELERİ TANIYALIM: Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

Öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla alan Anadolu liselerinden birisi de Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi. Lise hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? IB programına ilgi nasıl? Mezunlarının üniversite yerleşme oranları nedir? Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Çilingir, pervinkaplancom instagram yayınına konuk olarak sorularımızı yanıtladı. İşte Çilingir’in sorularımıza verdiği yanıtlar: 

KONTENJAN AZALDI

-Geçen sene kontenjanınız 16 kişi artarak, 136 olmuştu. Bu yıl için kontenjanınızda bir değişiklik söz konusu mu? Hazırlık sınıfına kaç öğrenci alacaksınız?

Bu yıl 90 öğrenci alacağız.

-Sınıf kontenjanınız nedir?

Sınıflarımız 30 öğrenci ile oluşturulacak. 

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Sınava girerek, atlamak mümkün mü?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlık sınıflarına yönelik yönetmeliği geçerlidir.

HAZIRLIK SINIFI SEVİYELERE GÖRE Mİ?

-Öğrenciler hazırlık sınıflarında seviyelerine göre mi ayrılıyorlar?

Seviyelerine göre ayrılmamaktadırlar. Hedefimiz her öğrencimizin eşit seviyede eğitim alması ve birbirini desteklemesine dayanmaktadır. Sınıflarımızda öğrencilerimiz öğretmenlerinin yanı sıra akranları tarafından da desteklenmektedirler. 

DİL EĞİTİMİ KAÇ SAAT?

-Hazırlık sınıfında haftada kaç saat yabancı dil var? Sonraki sınıflarda kaç saat oluyor?

20 saat İngilizce, 4 saat Almanca. Talim Terbiye Kurulunun belirlediği saat diliminde ilerliyor. Ayrıca Sabancı Vakfının desteğiyle de öğrencilerimizin istek duyduğu kadar dil eğitimi desteklenmektedir.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Almanca haftada 4 saat.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ SAYISI

-Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

52 öğretmenimiz mevcut. Dil derslerimiz kapsamında native öğretmenimiz bulunmaktadır.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? 

538 öğrencimiz okulumuzda eğitim almaktadır.

EN DÜŞÜK PUANLA GİREN ÖĞRENCİ

-Bu her yıl sınavın zorluk ya da kolaylığına göre değişir ama yine de merak edilen bir konu. Okula en düşük puanla giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı nedir? Bu öğrencinin hangi testte kaç yanlış-kaç boşu vardı?

488,4034 puan ,0.53 yüzdelik dilimle son öğrencimiz okulumuza yerleşmiştir.

Türkçe  2 yanlış. Matematik tamamı doğru. Fen tamamı doğru. Sosyal tamamı doğru. İngilizce tamamı doğru.

- İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Puan ve yüzdelik dilimde bariz bir farklılık olmadı. O.64

IB PROGRAMI VAR

-Aynı zamanda IB-DP uygulayan lisesiniz. IB’de ilk mezunlarınızı geçen sene vermiştiniz, bu yılda ikinci mezunlarınız oldu. Kaç öğrenci IB programından mezun oldu? Hem ilk mezunların hem de bu yıl mezun olan öğrencilerin tercihleri ne oldu? Kaçı yurtdışına gidiyor?

4 ayda IB sürecini tamamlayan bir okuluz. IB Diploma Programımız zorunlu olmayan ve ücrete tabi bir programdır. İlk mezunlarımızı bu yıl verdik. Öğrencilerimiz dünyaca ünlü okullardan kabul alarak bizleri gururlandırdılar. 8 öğrencimiz yurt dışında okumayı tercih ettik. Bu üniversiteler şöyle: 

UNIVERSITA DI PAVIA

QUEEN MARRY UNIVERSITY OF LONDON

MACALESTER COLLEGE 

HOUSTIN UNIVERSITY

UNIVERSITY OF MANCHESTER 

UNIVERSITY OF AMSTERDAM

MAASTRICHT UNIVERSITY

TOR VERGATA UNİVERSİTY OF ROME

- IB ilgi görüyor mu? Kaç öğrenci alıyor? Öğrencilere hangi avantajları sunuyor?

IB programımız yoğun talep görüyor. Şu an için okulumuzda 50 öğrenci IB eğitimi almaktadır.

-Başka bir okuldan öğrenci IB için gelebilir mi? Hangi koşullarda kabul ediyorsunuz? Gelen öğrenci oldu mu?

Başka okullardan IB için okulumuza başvurabilir öğrenciler. Kendi öğrencilerimiz için koşullar neyse diğer okuldan gelen öğrencilere de aynı koşullar uygulanıyor. 

-YKS hazırlık kursunuz var mı?

Destekleme yetiştirme kurslarında öğrencilerimiz YKS süreçlerine güçlü bir kadro ve bakanlığımızın sunmuş olduğu güçlü materyal desteğiyle hazırlanmaktadırlar.

MEZUNLAR HANGİ BÖLÜMLERE YERLEŞİYOR?

-Üniversite yerleşme oranlarına baktığımızda yerleşme oranları nedir? Öğrencileriniz hangi bölümleri seçiyor?

Öğrencilerimiz daha çok sayısal yetenekli bölümlere yönelmektedirler. Tıp ve mühendislik bölümleri başta olmak üzere genetik, psikoloji, hukuk, uluslar arası ilişkiler gibi bölümler ağırlıkta olmaktadır. Şehir olarak öğrencilerimiz İstanbul’un saygın üniversitelerine yerleşmektedirler ve birçok vakıf üniversitesinde burslu okuma imkanını yakalamaktadırlar. 2023 YKS sınavında okulumuz %100 başarı göstermiştir. 2023 yılında okulumuzdan 140 öğrenci mezun olup 109 öğrencimiz üniversiteye yerleşmeyi tercih etmiştir. Üniversiteye yerleşen öğrencilerimizden 59 tanesi mühendislik, 33 tanesi sağlık bölümlerine yerleşirken 17 öğrencimizde diğer bölümlere yerleşmişlerdir.

ÖĞRENCİLERE BURS VAR

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Sabancı Üniversitesi, yapılan protokol kapsamında Yıl Sonu Başarı Ortalaması hesaplanarak elde edilen sonuçlara göre sınıflarımızdan toplam 15 öğrencimize %100 Yaz Okulu bursu verecektir.  Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda en yüksek puanı alan 3 öğrenciye de üniversite öğrenimleri süresince "Sakıp Sabancı Başarı Bursu" verilmektedir. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda herhangi bir puan türünde sıralamada ilk 20.000 öğrenci arasına girerek Sabancı Üniversitesi'ne %50 burslu olarak yerleşen öğrencilerden yerleşme puan türünde en yüksek yerleşme sıralama başarısı elde eden 3 öğrenci kalan öğrenim ücretinden muaf olarak %100 öğrenim ücreti muafiyetine sahip olacaktır. 

ÖDÜLLER

Eğitim alanındaki başarıların teşvik edilmesi amacıyla başlatılan ödül programları kapsamında her yıl Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni ilk 3 derece ile bitirenlere olmak üzere birincilere 25, ikincilere 15, üçüncülere 10 Cumhuriyet altını değerinde "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü" verilmektedir.

-Geçen sene 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra en sık sorduğumuz soruydu, binaların depreme dayanıklılığı olmuştu. Sizde nedir durum?

Sabancı Vakfı’nın desteği ile 2008 ve 2009 yılları arasında okul binamız güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.

-Bir spor salonu yapılması gündemdeydi, nedir burada son durum? 

Spor salonumuzun inşaatı son hızıyla devam etmekte. Süreç Ağustos ayının başında tamamlanıyor. Öğrencilerimiz yeni eğitim-öğretim yılında donanımlı bir spor salonu ile derslerine başlayacaklar.

-Yatılılık var mı? 

Okulumuz yatılı okul statüsünde değildir.

13-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş