Arama sonuçları

LİSELERİ TANIYALIM: Beşiktaş Anadolu Lisesi

LİSELERİ TANIYALIM: Beşiktaş Anadolu Lisesi

Hazırlık sınıfı olan liseler arasında yer alan Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde AP dersleri başladı. Lise hangi yüzdelik dilim ve puandan öğrenci alıyor? Hangi öğretim programlarını uyguluyor? Bu yıl hazırlık sınıfına kaç öğrenci alacak? Beşiktaş Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Uluçay, pervinkaplancom instagram yayınına konuk oldu ve sorularımızı yanıtladı. İşte sorularımız ve yanıtlar: 

KONTENJAN NE OLACAK?

-Geçen sene kontenjanınız bir şube artmıştı ve 150 olmuştu. 2024-2025 öğretim yılı için hazırlık sınıfına kaç öğrenci alacaksınız?

Geçen yıl bölgemizde en fazla şube açan okullardan biriydik. Bunun üzerine bir de deprem nedeniyle yeni öğrenciler eklendi. Bildiğiniz gibi okulumuz tarihi bir binadır. Mevcut kapasitesini sonuna kadar zorlayarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında 3 sınıf, 90 öğrenci olarak kontenjanımız belirlenmiştir.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak? 

Sınıflarımız 30’ar kişilik olacak.

HAZIRLIK ZORUNLU MU?

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Yoksa yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün olacak mı? Seviyelerine göre sınıflar mı oluşuyor?

Hazırlık sınıfı ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre zorunludur. Uyum haftasında seviye sınavı yapılacak, ancak seviye sınıfı oluşturulmayacaktır. Okulun açıldığı ilk hafta yeterlilik sınavına girerek öğrencilerin hazırlık atlaması mümkündür. 2023-2024 öğretim yılında 17 öğrencimiz hazırlık sınıfını atlayarak 9. Sınıfa kaydını yaptırmıştır.

-Hazırlık sınıfında haftada kaç saat yabancı dil var? Sonraki sınıflarda kaç saat oluyor?

Hazırlık sınıflarında 20 saat İngilizce dersi vardır. Geçen yıl değişen ders çizelgelerine göre de düzenleme yapılacaktır. Üst sınıflarda da 4 saat yabancı dil dersi verilmektedir.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

İkinci Yabancı dilimiz Almancadır. Hazırlık sınıflarında 4 saat, 9.sınıflarda 4 saat, 10 ve 11. Sınıflarda 2 saat olarak Almanca dersi verilmektedir.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ SAYISI 

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Branş eksiği var mı?

Okulumuzda 41 öğretmen bulunmaktadır. Branş eksiğimiz bulunmamaktadır.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? 

Okul mevcudumuz 524’tür.

-İl dışından gelen öğrenciniz var mı?

Deprem bölgesinden 9 öğrencimiz, diğer bölgelerden gelen 6 öğrencimiz bulunmaktadır.

AP DERSLERİ İLGİ GÖRÜYOR MU?

-Bir önceki yıl AP okulu olmuştunuz ama 2023-2024 döneminde derslere başladınız. Kaç ders var ve öğrencilerin ilgisi nasıl?

Ekim ayından itibaren AP derslerimize başladık ve çok yoğun bir taleple karşılaştık. Öğrencilerin seçmek istedikleri derslere yönelik hazırbulunuşluklarını ölçmek için uyguladığımız seviye belirleme sınavlarında başarılı olan öğrencilere 4 farklı alanda AP dersleri açtık. English Language and Composition dersine 13 öğrenci, Computer Science A dersine 15 öğrenci, Calculüs AB dersine 19, German LAnguega and Culture dersine 9 öğrenci olmak üzere toplam 56 öğrencimiz AP eğitimini almıştır. Mayıs ayında da sınavları gerçekleştirilmiştir. 

-Başka okulların öğrencileri de AP için gelebilir mi? Koşulları nedir?

Hayır. Sadece kendi öğrencilerimiz katılabilir.

-Yürütülen Erasmus projeleri var mı?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından akreditasyon almış bulunuyoruz. İki adet Erasmus Projesi başvurumuz bulunmaktadır.

EN DÜŞÜK PUANLA GELEN ÖĞRENCİ 

-Geçen sene okula en düşük puanla giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? Bu öğrencinin hangi testte kaç yanlış/kaç boşu vardı?

İlk yerleştirme yüzdelik taban puanımız 1,24’tür. Tüm süreçler tamamlandığında son yerleşen öğrencimizin yüzdelik dilimi 1,37, puanı da 480,37’dir. 2 Türkçe, 1 Fen ve 1 Din Kültürü yanlışı bulunmaktadır.

NAKİLLER DÖNEMİ PUANLARI

- İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Son yerleşen öğrencimizin yüzdelik dilimi 1,37, puanı da 480,37’dir.

-Birçok üniversite ile eğitim işbirlikleriniz söz konusu bu durum öğrencilere nasıl yansıyor?

Yedi üniversiteyle işbirliğimiz devam etmektedir. (Galatasaray Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, MEF Üniversitesi, İTÜ, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi. Bunların dışında iki üniversiteyle de çalışmalarımız başlamıştır. Bunlar da KOÇ Üniversitesi ve Acıbadem Üniversiteleridir.)

ÜNİVERSİTE YERLEŞME ORANLARI

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Öğrencilerimizin üniversiteye yerleşme oranlarına baktığımızda ağırlıklı olarak mühendislik alanlarını tercih ettiklerini görüyoruz. Bunun yanında tıp, hukuk, ekonomi gibi alanlara yönelik tercihler olsa da en çok tercih edilen bölümler mühendisliklerdir diyebiliriz.

 -YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Talep olması halinde YKS hazırlık kursları açmaktayız. Bu eğitim öğretim yılı döneminde 11. Sınıf seviyesindeki öğrencilerimizin her hafta deneme sınavını yaparak üniversite sınavına hazırlık çalışmalarına başlamış bulunuyoruz.

YURTDIŞI ÜNİVERSİTELER

-Yurtdışı üniversitelerine öğrenci gönderiyor musunuz?

Yurtdışındaki prestijli üniversitelere öğrencilerimiz kabul almaktadır. Bu konuda öğrencilerimize teknik destek verilebilir.

-Geçen senenin en çok merak edilen konusu okulların depreme karşı dayanıklılıkları olmuştu. Ben bu sene de bu soruyu yönelteceğim. 

Geçen yıl yaşanan depremden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde görevli bulunan mühendisleri tüm okullara gönderilmiş, Okulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz durum belirtilmemiştir.

13-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş