Arama sonuçları

KYK yurtları yaz tatili için emeklilere açılacak

KYK yurtları yaz tatili için emeklilere açılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde bulunan yurtlardan uygun olanların yaz tatilinde 1 aylık dönemde emeklilerin kullanımına açılacağını söyledi. Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığında düzenlenen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında konuştu. 

Işıkhan, Türkiye'nin, tüm dünyanın "gıptayla izlediği" bir sosyal güvenlik sistemine sahip olduğunu belirterek, SGK'nin önemli sorumluluk alanlarından birinin de emeklilik olduğunu belirtti. Işıkhan, bu yılı "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, emeklilerin her bakımdan müreffeh bir yaşam sürmelerini istediklerini söyledi. Işıkhan şöyle konuştu: 

BİR AY SÜREYLE AÇILACAK

"Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır.”

21-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş