Arama sonuçları

Galatasaray’ın ‘depremzede öğrenci’ kontenjanında hata mı var?

Galatasaray’ın ‘depremzede öğrenci’ kontenjanında hata mı var?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak yerleştirmelerde depremzede öğrenciler için ek kontenjan bu yıl da sürecek. Düzenlemeye göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 2023-2024 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilere geçen sene olduğu gibi bu yıl da "ek kontenjan” verilecek.

Tercih döneminde merkezi sınavla yani LGS puanıyla öğrenci alan okullarda bu uygulama her 30 kontenjana 1 ek kontenjan olacak. Bu oran geçen sene her 30 öğrenciye 2 olmuştu. Yani bu yıl yarıya inmiş durumda. Bu ek kontenjanlara yerleştirme işlemleri puan üstünlüğü ve tercih önceliğine göre yapılacak. Bu uygulama sadece ilk merkezi yerleştirme için geçerli olacak ve iki kez yapılacak nakil uygulamasını kapsamayacak.

EK KONTENJANLAR YAZIYOR

e-okul üzerinden okulların yüzdelik dilimleri ve kontenjanlarının yayımlanmasıyla birlikte her okulun kontenjanına göre kaç tane depremzede öğrenci alacağı da belli oldu. Okulların karşısında “ek kontenjan” olarak bu sayıyı görüyoruz.

GALATASARAY’DA SAYI AYNI KALDI

İşte burada dikkat çeken ise Galatasaray Lisesi oldu. 100 kontenjanı olan liseye ek depremzede kontenjanı 6 oldu. Oysa bu sayının her 30 öğrenciye 1 kontenjan hesaplamasına göre 3 olması gerekiyor.

Örneğin İstanbul Erkek Lisesi’nin kontenjanı 150, geçen sene bu okula ayrılan kontenjan 10 olmuştu ancak bu sene yarıya indiği için 5. Bu durum tüm sınavla öğrenci alan okullarda geçerli. Galatasaray Lisesi hariç. Bu durumda da akla “Galatasaray Lisesi ek kontenjanında hatalı hesaplama mı oldu?” sorusu geliyor.

29-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş