Arama sonuçları

Engelli çocuklara doğumdan ilkokula kadar yakın takip

Engelli çocuklara doğumdan ilkokula kadar yakın takip

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli çocukların doğumdan ilkokulun ilk yıllarına kadar takip edilip desteklenmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve ilgili kamu kurumlarının iş birliğinde “Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Sistemi”nin kurulacağını açıkladı.

Yaptığı yazılı açıklamada, 2023-2025 yıllarını kapsayan “Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı”nın 3 Şubat 2023’te yayımlandığını anımsatan Göktaş, “316 faaliyetin yer aldığı ilk Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nın uygulanma sürecinde birinci yılı tamamladık. Bir yıllık dönemde engellilik alanında hak temelli yaklaşımın yaygınlaştırılması ve farkındalığın geliştirilmesine yönelik çalışmalar sürdürüldü” dedi. 

ERKEN MÜDAHALE SİSTEMİ

Çalışmalar kapsamında engelli çocukların doğumdan ilkokulun ilk yıllarına kadar takip edilip desteklenmesi amacıyla Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Sistemi’nin kurulacağını belirten Bakan Göktaş, “Özel ihtiyacı olan çocukların doğumdan ilkokul çağına kadar bütüncül ve aile odaklı bir yaklaşımla nitelikli bakım, sağlık, koruma ve eğitim hizmetlerine erişimlerinin sağlanması amacıyla erken müdahale sisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldü. Sistemin oluşturulması için UNICEF ve ilgili kamu kurumlarının iş birliğinde bir pilot çalışmayı başlatacağız” ifadelerini kaydetti.  

23-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş