Arama sonuçları

Eğitim Sen Denizli Şubesi: ÖMK’ya karşı TBMM önünde nöbetteyiz

Eğitim Sen Denizli Şubesi: ÖMK’ya karşı TBMM önünde nöbetteyiz

Eğitim Sen Denizli Şubesi, ÖMK, TBMM'de tartışılırken meclis önünde nöbet tutacakları ifade etti.

Evrensel’de yer alan habere göre, Eğitim Sen Denizli Şubesi, sendika binasında yaptığı basın toplantısında Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na (ÖMK) yönelik eleştiriler ve önerilerini sıraladı. Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir'in yaptığı açıklamada, ÖMK, TBMM'de tartışılırken meclis önünde nöbet tutacakları ifade edildi.

Özdemir, “Hazırlanış biçimi ve sınırlı içeriği açısından meslek kanunu olmaktan uzaktır. Özel sektörde öğretmenlik yapan meslektaşlarımız ile görme engelli öğretmenlerin temel ekonomik, sosyal hakları, iş güvenceleri ve çalışma koşulları ile ilgili hiçbir düzenleme ve iyileştirme yapılmamıştır” dedi.

Öğretmenlerin gerçek ihtiyaçlarının ve beklentilerinin yok sayıldığını ifade eden Özdemir, “Çalışma ve ekonomik koşullarını iyileştirmeye yönelik geniş kapsamlı bir çalışma yapılmamıştır. Öğretmen adaylarına ve öğretmenlere yönelik disiplin cezalarının uygulanmasında keyfiyete yol açabilecek açık noktalar bırakılmıştır” diye ekledi.

“MESLEKİ DAYANIŞMAYI ZEDELEYEN UYGULAMALARA SON VERİLSİN”

“Eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı; öğretmenleri ücretli, sözleşmeli, uzman ve başöğretmen gibi farklı statü ve unvanlara bölen, farklı ücret politikaları üzerinden ayrıştıran, mesleğin saygınlığını ve mesleki dayanışmayı zedeleyen uygulamalara son verilmemiştir” diyen Özdemir, “Akademi eğitimi başarı puanı”nın da birçok soruna yok açacağını ifade etti.

Özdemir, "Siyasi iktidar, gerçek bir meslek kanunu yapmakta samimi ise atılması gereken ilk adım, öğretmenlik mesleği açısından uluslararası düzeyde kabul gören ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiyesi’ başlıklı belgeye uygun bir düzenleme yapmasıdır” dedi.  

"TASARIYI REDDEDİYORUZ" 

Özdemir'in ardından Eğitim Sen Denizli Şube Sekreteri ve Pamukkale Üniversitesi Temsilcisi Ufuk Yağcı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Yağcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ". Millî Eğitim Akademisi’nin kurulmasıyla siyasi iktidar, Türkiye 100 Yılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya koyduğu, kendince uygun gördüğü değerler ile harmanladığı programları uygulayacak öğretmenleri, kendi siyasal ideolojisine uygun biçimde seçip görevlendirmek istiyor. Öğretmenlerin formasyon eğitiminin üniversite sisteminden alınarak bilim dışı tekçi bir anlayışla yetiştirilmesini sağlamaya çalışan ve bilimsel, laik ve demokratik eğitimden hızla uzaklaşmayı amaçlayan bu kanunu reddediyoruz."

09-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş