Arama sonuçları

Diyanet’ten seçmeli ders hutbesi: Din derslerini seçin, ahiretiniz cennet olsun

Diyanet’ten seçmeli ders hutbesi: Din derslerini seçin, ahiretiniz cennet olsun

Diyanet’ten tartışılacak Cuma hutbesi geldi. Velilere seslenilen hutbede din derslerinin seçilmesi çağrısı yapıldı. ‘Adabı muaşeret’ temasının işlendiği bu haftaki hutbede velilere seslenilerek öğrencilerin din odaklı ders seçimi yapması gerektiği vurgulandı.

Hutbede şu ifadeler yer aldı: “Adab-ı muaşeret kurallarını hayatımızın her alanına hâkim kılmanın gayretinde olalım. Eğitim-öğretim müfredatında yer alan Adab-ı Muaşeret, Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini çocuklarımızın seçmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim. Dünyamız huzur ve mutlulukla dolsun. Ahiretimiz cennet olsun.”

DİN DERSLERİ DAYATMASI

Seçmeli din dersi uygulamasının dayatılması eğitimciler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Cumhuriyet’in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2023-2024 itibariyle yayımladığı çizelgeye göre, okullarda din derslerinin saati artırıldı. Liselerde sekiz saat zorunlu olan din dersi, ayrıca dört saat zorunlu seçmeli, dört saat de tercihe bağlı seçmeli olacak şekilde toplamda 16 saate kadar yükseltildi. Ortaokullarda da çeşitli düzenlemelerle seçmeli din derslerinin saati yükseltildi. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Diyanet’in söz konusu hutbesi ise tartışma yarattı.

23-08-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş