Arama sonuçları

Çapa Fen Lisesi Müdürü Fatih Boyracı ayrıldı, yerine kim gelecek?

Çapa Fen Lisesi Müdürü Fatih Boyracı ayrıldı, yerine kim gelecek?

Çapa Fen Lisesi’nde 1 Ağustos 2019 yılından bu yana müdür olarak görev yapan Fatih Boyracı görev süresi dolduğu gerekçesiyle görevinden alınarak, il emrine verildi. Proje okullarda yasal olarak öğretmen ve idareciler 4’er yıllık dönemlerde iki kez görev yapabiliyor. Geçen sene bir çok okulun öğretmen ve müdürü değişecekti ancak uluslararası program uygulayan okullarda bu görev değişikliğinden sonra projeleri yürütecek kimse kalmayacağı için eleştiriler olmuş ve müdürlerin süresi 1, öğretmenlerin de 2 yıl uzatılmıştı. Boyracı’nın da bir 4 yıl daha görev yapma hakkı vardı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Boyracı görevden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Öğrenci, öğretmen ve velilerle vedalaşan Boyracı şu ifadeleri kullandı:

“1 Ağustos 2019 dan beri görev yaptığım Çapa Fen Lisesi okul müdürlüğü görevim bugün itibariyle sona erdi. Bizim de Çapa'daki süremiz bu kadarmış. 5 yılın 2,5 yılı pandemi ve depremle geçti. Bu zamanımızı dolu dolu geçirmeye çalıştık.

Ciddi boyutlara ulaşmış borcu sıfırladık, çok kaliteli üç tane FKB laboratuvarı, bir robotik atölyesi, kütüphane düzenlemesi, kız yurdu restorasyonu, etkin kulüp ve spor faaliyetleri yaptık. çevremizle iyi diyalog kurmaya çalıştık. Okulumuzu etkin okul yapmaya çalıştık, öğrencilerimizin yaptıkları faaliyetleri sonuna kadar destekledik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum yıllardır kurulmayan mezunlar derneği kurulmasına öncülük ettik. Evlatlarımla iyi diyalog kurduğuma inanıyorum.

KAPI HİÇ KAPANMADI

Müdür odasının kapısı kapalı olmadı Müdürlük koltuğunu ateş, öğrencilerin herbirini emanet, ahiret sermayesi olarak gördüm. Çirkefleşen dünyada erdemli kalmanın savaşını verdik. Bazen öğrencimiz bizim omzumuzda teselli aradı, kendimizden yorulduğumuz bazı zamanlarda öğrencimizin omzunda teselli aramaktan utanmadık.

 Kız - erkek ayırmadan baba- evlat ortamı oluşturmamızı sağlayan tüm evlatlarımı en kalbi muhabbetlerimle bağrıma basıyorum. Maddi manevi elimizden gelen yardımı esirgemedik. Okul nerede ise 24 saat açıktı. Bazen öğrencileri gece geç vakitte zorla evlerine gönderdik. Adil olmaya gayret ettim elimden geldiğince. Hiçbir öğrencimi diğerinden ayırmadım. Öğretmen, öğrenci, çalışan ve idaresiyle aile ortamı oluşturmaya çalıştım. Herkesin hakkını zamanında vermeye çalıştık. Çalışanlarımızın Beraber çalıştığımız tüm idareci, öğretmen ve personelimize yardımları ve katkıları için müteşekkirim. Hakkınızı helal edin. Vicdanım rahat,görevimi yapmanın huzurunu taşıyorum. Çapa ailesi sizi seviyorum.”

KİM MÜDÜR OLACAK?

Fatih Boyracı’nın yerine Doğan Cüceloğlu Fen lisesi müdür başyardımcısı Mehmet Emren geldi. Emren Çapa Fen Lisesi’nde biyoloji öğretmeni olarak önceki yıllarda görev yapmıştı.

 

17-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş