Arama sonuçları

Boğaziçi Üniversitesi'den şampiyonlara: Beni tercih et 100 bin TL al

Boğaziçi Üniversitesi'den şampiyonlara: Beni tercih et 100 bin TL al

Rektör ataması, akademisyen ve öğrencilere uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi başarı öğrencileri çekebilmek için “para dağıtıyor.” İlk üçte yer alanlara 100 bin TL, puan türlerine göre ilk 10’dakilere ayda 15 bin TL, ücretsiz konaklama, yemek, kitap, fitness üyeliği veriyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada bu yıl tercih yapan adaylar için yeni bir burs programı başlatıldığı duyuruldu. 2024-2025 akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih edecek derece yapmış öğrencilere işte üniversitenin vereceği burslar:

100 BİN TL PARA

SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin birinde ilk üçte yer alarak yerleşen öğrencilere tek seferlik 100 bin TL nakdi destek sağlanacak.

Yerleştiği puan türünde ilk 10’a giren öğrencilere yılda 9 ay süreyle 15 bin TL burs desteği verilecek.

İlk 100’e giren öğrencilere de yılda 9 ay süreyle 10 bin TL destek sağlanacak.

İlk 100’deki tüm öğrenciler, nakdi desteğin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesinin nitelikli yurtlarında ücretsiz konaklama, yemek bursu ve her dönem başında bir kez kitap bursu, Teknoparktaki kuluçka merkezinden ücretsiz yararlanma, kapalı ve açık havuz, fitness salonu ile SİNEBU’ya ücretsiz üyelik imkânlarından faydalanabilecek.

İLK 1000’E YURT GARANTİSİ

Her yıl ilk YKS sıralamasında ilk 1000 öğrencinin 700’den fazlasının tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi, bu yıldan itibaren ilk 1000’e giren bütün öğrencilere için Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında öğrenim hayatı boyunca barınma garantisi sağlayacak. Bu öğrenciler artık sosyo-ekonomik durumlarına bakılmaksızın öğretim hayatları boyunca yurtlarda kalabilecek.

ŞEHİR DIŞINDAN GELENLERE YURT

Üniversite bu yıl Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni kayıt yapacak ve İstanbul’un dışından veya uzak semtlerinden gelen bütün öğrencilere Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında bir sene yurt garantisi verilecek. Bundan yararlanabilmek için ilk üçte yer alanlar hariç olmak üzere öğrencilerin dereceye girdiği puan türünde ilk tercihine yerleşmesi gerekiyor. Bununla birlikte ilk 3’ün yerleştiği puan türü farklı olabilecekken, ilk tercihlerinin Boğaziçi Üniversitesi olması gerekiyor.

Bu yeni burs programını Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) ile Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) destekliyor. BÜVAK bu yıl da “gereksinime bağlı”, “başarıya bağlı” ve “doktora” burs programları kapsamında öğrencilere destek verecek. BUVAKIF da “gereksinim”, “yemek” ve “kitap” bursu programları sunacak.

YENİ KURULAN VAKIF ÜNİVERSİTELERİ

Bu vaatleri genel olarak yeni kurulan vakıf üniversiteleri şampiyonları çekmek için verirdi. Bugün ise Türkiye'nin en köklü ve gözde üniversitesi aynı vaatlerle dereceye giren öğrencileri çekmek istiyor.

23-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş