Arama sonuçları

Alman okuluna da nota: Ernst Reuter Okulu da artık Türk öğrenci kabul etmeyecek

Alman okuluna da nota: Ernst Reuter Okulu da artık Türk öğrenci kabul etmeyecek

Ankara’da bulunan Charles de Gaulle ve İstanbul’da bulunan Pierre Loti okullarına Türk vatandaşı öğrencilerin alındığının ortaya çıkmasının ardından Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı Ankara Ernst-Reuter Okulu’nun da aynı şekilde öğrenci kabul ettiği ortaya çıktı. Kendi ülkelerinin vatandaşlarına ve expatların çocuklarının eğitimi için kurulan bu okullar uzun bir süredir Türk vatandaşı öğrencileri de kabul ediliyordu. Bu durum ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile söz konusu ülkelerin elçilikleri arasında soruna neden olmuş ve bakanlık ya bu okullara Türk vatandaşlarının alınmamasını ya da okulların bakanlık müfredatına geçmesini istemişti. 

Fransız okullarının önümüzdeki öğretim yılından itibaren Türk vatandaşı öğrencileri almayacağını açıklamasının ardından bir duyuru da Ankara Ernst-Reuter Okulu’ndan velilere gitti. Bu duyuruda okulun 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren Türk vatandaşı öğrencileri kabul etmeyeceği belirtildi. Duyuruda kararın Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye pasaportlu öğrencilerin kabul edilmesinin yasaklandığına ilişkin notası üzerine alındığı kaydedildi.

YASAKLANDIĞINI BİLDİRİRİZ

Okuldan yapılan açıklamada, “Türk Dışişleri Bakanlığı’nın nota yayınlayarak 2024/2025 eğitim-öğretim yılında anaokulu da dahil olmak üzere Ankara’daki Ernst Reuter Okulu’na Türk pasaportlu yeni öğrencileri kabul etmemizi bir sonraki duyuruya kadar maalesef yasaklandığını bildirmek isteriz” denildi.  Birgün’ün haberine göre açıklamada, ayrıca en az 2023-2024 eğitim öğretim yılından beri anaokulu dahil Ernst-Reuter Okulu’na devam etmiş olan Türk pasaportlu öğrenciler, Türk pasaportu olmayan ancak 'Mavi Kartı' olan çocuklar ile Türk vatandaşı olmayıp başka ülkelerin uyruğuna sahip öğrencilerin anaokulu da dahil olmak üzere okula yeni kayıt yaptırabileceği belirtildi.

24-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş