Arama sonuçları

2024 YKS: Üniversite kayıtları başladı

2024 YKS: Üniversite kayıtları başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler için kayıtlar başladı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak. Belirtilen tarihler arasında kayıtlarını yaptırmayan öğrenciler haklarını yitirecek. Bir sene sonra sınava girdiklerinde ise ortaöğretim başarı puanlarının çarpılacağı katsayı yarıya düşecek. 

KAYIT HAKKI KAZANANLAR

2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388’ine yerleştirme yapıldı. Devlet üniversitelerinde örgün (açıköğretim programları hariç) yükseköğretim programlarına tahsis edilen 598 bin 709 genel kontenjanın 591 bin 257’si doldu.

Üniversitelerde bu yıl toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan bulunuyordu. Bu yıl 8-9 Haziran'da düzenlenen 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurmuştu. 

BELGELERİNİZİ TAMAMLAYIN

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. 

MEZUN OLMAYAN ÖĞRENCİLER

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihi mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.

19-08-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş