Arama sonuçları

2024 YKS: Sınava giriş belgesi ne zaman alınacak?

2024 YKS: Sınava giriş belgesi ne zaman alınacak?

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 3 milyonun üzerinde aday katılacak.  3 oturumlu YKS’de tüm öğrencilerin katılmak zorunda oldukları Temel Yeterlilik Testi (TYT), 8 Haziran 2024 Cumartesi günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecek. 9 Haziran’da ise 2 oturum gerçekleşecek.  Sonuçları lisans programlarına yerleştirmelerde kullanılacak Alan Yeterlilik Testi (AYT) 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Öğleden sonra ise  Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Sınav saat  15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

BİR SAAT ÖNCEDEN YERİNİZDE OLUN

Sınava girecek adayın yüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor. Sınavda 15 dakika kuralı bu yıl da geçerli. Yani sınav başlamadan 15 dakika önce salona adayların alınmasına son verilecek. Bu nedenle de sınavdan bir gün önce sınav yerine görmek, sınav sabahı geç kalmayı önleyecek.

YANINIZDA OLMASI GEREKENLER

Yanında fotoğraflı sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayanlar sınava giremeyecek. Bu yüzden bu iki belgeyi yayınıza aldığınızdan emin olmalısınız.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacak.

FOTOĞRAF ZORUNLULUGU VAR

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeli. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebilecekler.

KİMLİK BELGESİ: Adayların sınava girebilmeleri için 2024-YKS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunlu. Kimlik belgesinde fotoğraf olmayan adaylar da sınava alınmayacak.

Üzerinde soğuk damga veya adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır) ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunlu. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacak.

YANINIZDA OLMASIN

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Sınav salonlarına alınması yasak olanlar şöyle:

Çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar.

Kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, kağıt/madeni para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç),

Her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartları

Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar.

Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat.

Kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlar.

Bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleri.

Kutu/şişe içerisinde ilaçla gelmeleri yasak. Sadece engelli/sağlık sorunu olan adaylardan sınava engeli/sağlık sorunu nedeniyle bir araç gereç vb. ile girmesi gerekenler zaten kılavuzda bu bölüme doldurmuş ve izinli oldukları için taşıyabilecek.

22-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş