Arama sonuçları

2024 LGS tercihleri bitti: 22 Temmuz'da sonuçlar açıklanacak

2024 LGS tercihleri bitti: 22 Temmuz'da sonuçlar açıklanacak

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanlanıyla öğrenci alan devlet liseleri için tercihler bugün son buluyor. Sınava 1 milyon 38 bin 544 öğrenci başvurmuş 992 bin 906'sı katılmıştı. Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında hem sınavla hem sınavsız yani yerel yerleştirmeyle alan okullar için tercihler LGS sonuçlarının açıklandığı 28 Haziran’da başlamıştı.

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı LGS tercih kılavuzuna göre LGS kapsamında yapılacak liselere  tercihlerde veliler sınavla olan okulları tercih edebilmek için en az 1 yerel yerleştirmeden okul seçecek. Yerel tercih sayısı en fazla 5 ve bu okulların en fazla 3’ü aynı okul türünden olacak.  Sınavla öğrenci alan liseler için de 10 tercih hakkı bulunuyor.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek. Ancak tercihlerin geçerli olması için  mutlaka ilgili ortaokul müdürlüğünce onaylanması gerekiyor. Tercih listelerinde düzeltme için de bugün 17 Temmuz'da son buldu.

22 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak. İki kez yapılacak  nakil uygulamasının ilki de aynı gün başlayacak. Nakil uygulamasına ise yerleşen, yerleşemeyen ve özel okullarda kayıtlı öğrenciler de katılabilecek. İki kez yapılacak nakil uygulaması 22-26 Temmuz 2024, 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılacak.

ÖZEL OKULLARDA KAYIT AÇILACAK

Öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla alan yabancı ve Türk özel liselerde  nakil uygulamasının başladığı 22 Temmuz’dan itibaren isterlerse boş kontenjanları için kayıt dönemi açacak.

Yabancı özel okulların bazıları ile Türk özel okulları nakil döneminin başlayacağı 22 Temmuz’dan itibaren tekrar taban puan ilan edip, serbest kayıt döneminde olduğu gibi ön kayıt-kesin kayıt ile kayıt işlemlerine başlayacak. Ancak Fransız liseleri farklı bir tarih uygulayacak. Bu okullar 21 Ağustos’ta kayıtlarını ön kayıt ile açacaklar. Yine serbest kayıt döneminde olduğu gibi sabah önkayıt ardından kesin ve yedek liste kayıtları yapacak. Amerikan Robert Lisesi ise kayıt çekme nedeniyle boş kontenjan olursa kılavuzunda yazdığı gibi 24 Ağustos’tan sonra kayıt almaya devam edecek.

HANGİ OKULDA BOŞ KONTENJAN VAR?

Boş kontenjanı olan liseler şöyle:

Saint Michel: 8

Sainte Pulcheire: 6

Notre Dame de Sion: 14. (Okul 158 olan kontenjanını 140 olarak yeniden düzenledi. )

17-07-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş