Arama sonuçları

2024 LGS: Nasıl yapılacak? Nelere dikkat etmelisiniz?

2024 LGS: Nasıl yapılacak? Nelere dikkat etmelisiniz?

2018 yılından bu yana süren ve bu yıl 7’nci kez yapılacak olan Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınava katılım oranı yüzde 82’nin üzerinde. Sınav devlet okullarında devlet öğretmenlerinin gözetiminde yapılacak.

SINAVA GİDERKEN YANINIZDA OLSUN

Sınava giriş belgesi: 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda yayımlandı. Bu belgede gördüğünüz gibi öğrencinin fotoğrafı, kimlik bilgileri, sınava gireceği okul, salon, sıra bilgileri var. Bu belgenin mutlaka onaylı, mühürlü olması gerekiyor.

Geçerli kimlik belgesi: TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport olacak. Bazı nüfus kağıtlarında fotoğraf yok ama önemli değil. Sorun olmayacak.

Kalem, kalemtraş, bilgi: Birden fazla siyah yumuşak uçlu kalem, kalemtraş, silgi yanınızda getireceksiniz.

Şeffaf pet şişede su: Ambalajı çıkarılmış olacak.

YANINIZDA OLMASIN

Yanınızda bu sayılanlar dışında bir şey olmasın. Müsvedde kağıt, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş, saat ve benzeri eşyalar yasak. Bunların yanınızda olduğu belirlenirse sınavınız iptal olur.

YERİNİZDE 9’DAN ÖNCE OLUN

Sınav yerlerinizi özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde yaşayanlar önceden görün.

15 dakika geç gelen sınava girebilir ama ek süre verilmez.

İLK OTURUM SAAT 09.30’DA

İki oturumlu sınavın ilk oturumu sözel bölüm. 09.30’ başlayacak. Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri var. 75 dakika sürecek. Dinden muaf öğrenciler 15 dakika erken çıkacak. Soru başına 1.5 dakikalık süre var. Toplam 50 soru yer alacak.

45 DAKİKA MOLA

Sözel bölümün ardından öğrenciler 45 dakikalık bir molaya çıkacak. Bu molada soruları tartışmayın, sınavın kritiğini yapmayın. Veliler de çocuklarına “nasıl geçti?” diye sormasın. Çünkü sınav henüz tamamlanmadı. Molanın ardından sayısal oturum var.

İKİNCİ OTURUM SAYISAL

Sayısal oturum saat 11.30'da başlayacak. 40 soru var, 20 matematik, 20 fen bilimleri. 80 dakikalık süre var, soru başına 2 dakika zaman düşüyor.

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR

Okul notu etkisiz. Ama yerleştirmelerde etkili olacak. 3 yanyış 1 doğruyu götürecek. Emin değilseniz boş bırakın.

KİTAPÇIKLAR FARKLI

4 çeşit kitapçık var. Yani sorular aynı ama dizilişleri farklı. Bu bir sıralama sınavı o yüzden en üst öğrencileri sıralayacak şekilde zorlayıcı soruların tümü sizin kitapçığınızda ilk sıralara gelmiş olabilir, moralinizi bozmayın, soruyla inatlaşmayıp, işaret koyarak, başka soruya geçin.

 DİKKAT ÖLÇÜLÜYOR

Bunun bir sıralama sınavı olduğunu unutmayın. Sadece bilginiz, bilgiyi yorumlamanız değil, aynı zamanda dikkatiniz de ölçülüyor. O yüzden soruları sonuna kadar okuyun ve sizden ne istendiğinden emin olun. Çeldiriciler güçlü oluyor o yüzden tümünü taramadan ilk doğru görünen seçeneği işaretlemeyin, tümüne bakın.

HER SORU ÇOK DEĞERLİ

Testlerin ağırlık katsayıları var. Türkçe, matematik, fen bilimlerinin ağırlık katsayısı 4, diğer derslerin 1. Bunun anlamı 4 olanlar çok kıymetli, 1 olanlar değil demek değil. Her soru çok değerli, o yüzde her soruya gereken özeni gösterin.

31-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş