Arama sonuçları

2024 LGS: Depremzede öğrencilere ek kontenjan sürüyor

2024 LGS: Depremzede öğrencilere ek kontenjan sürüyor

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak yerleştirmelerde depremzede öğrenciler için ek kontenjan bu yıl da sürecek. LGS tercih kılavuzunda bununla ilgili düzenleme yer aldı. Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 2023-2024 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler için "ek kontenjan” hakkı tanındı. 

Tercih döneminde merkezi sınavla yani LGS puanıyla öğrenci alan okullara yerleştirme tercihi yapmış öğrenciler için, her 30 kontenjana 1 ek kontenjan verilecek. Ek kontenjanlara yerleştirme işlemleri merkezi yerleştirme esasları çerçevesinde puan üstünlüğü ve tercih önceliğine göre yapılacak. 

NAKİLLERDE OLMAYACAK

Ancak bu ek kontenjan ilk merkezi yerleştirme için geçerli olacak. İki kez yapılacak nakil uygulamasında ek kontenjan hakkı olmayacak. 

YEREL YERLEŞTİRME UYGULAMASI 

Yerel yerleştirmede de depremzede öğrenciler için düzenleme söz konusu. 8/2/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye İlçelerinde 2023-2024 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercihleri sırasında 2023-2024 eğitim öğretim yılını tamamlamış oldukları illerde mevcut ortaöğretim kayıt alanlarına göre tercihte bulunabilecek.  Ayrıca bu illerin dışındaki diğer illerde bulunan yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların tamamını ise "kayıt alanında" olarak tercih edebilecekler. 

Tercih dönemlerinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme tercihi yapmış ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, bulundukları il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullarda kontenjan olup/olmama durumuna bakılmaksızın okul ve şube dengesi gözetilerek yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Bunun için de öğrencilerin 06-14 Ağustos 2024 tarihlerinde ilgili komisyonlarca başvuruları alınacak ve 16 Ağustos 2024 tarihinde yerleştirme işlemleri tamamlanacak. 

28-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş