Arama sonuçları

2024 LGS: 1 milyonun üzerinde öğrenci heyecanla bekliyor

2024 LGS: 1 milyonun üzerinde öğrenci heyecanla bekliyor

Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) 1 milyon 38 bin 192 öğrenci hayallerindeki liseye yerleşebilmek için yarışıyoyacak. Sınava katılımın yüzde 82’nin üzerin olduğu sınavın ilk oturumu yarın sözel bölümle saat 09.30’ başlayacak. 20 soruluk Türkçe, 10’ar soruluk T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testlerinin yer alacağı ilk oturum 75 dakika sürecek. Dinden muaf öğrenciler 15 dakika erken çıkacak.

İKİ OTURUM ARASINDA MOLA

İlk oturumun tamamlanmasının ardından öğrenciler 45 dakikalık molaya çıkacak. Ardından da sınavın ikinci oturumu olan sayısal bölüm saat 11.30'da başlayacak. Bu oturumda 40 soru var, 20 matematik, 20 fen bilimleri. Sınav 80 dakika sürecek.

Sınava 15 dakika geç gelenler alınacak ama ek süre tanınmayacak.

 Sınav devlet okullarında devlet öğretmenlerinin gözetiminde yapılacak ve sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak.

BUNLARI UNUTMAYIN

Sınava giriş belgesi: Öğrencinin fotoğrafı, kimlik bilgileri, sınava gireceği okul, salon, sıra bilgileri var. Bu belgenin mutlaka onaylı, mühürlü olması gerekiyor.

Geçerli kimlik belgesi: TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport olacak. Bazı nüfus kağıtlarında fotoğraf yok ama önemli değil. Sorun olmayacak.

Kalem, kalemtraş, bilgi: Birden fazla siyah yumuşak uçlu kalem, kalemtraş, silgi yanınızda getireceksiniz.

Şeffaf pet şişede su: Ambalajı çıkarılmış olacak.

01-06-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş