Arama sonuçları

20 bin atama MEB’e takıldı

20 bin atama MEB’e takıldı

Geçtiğimiz yıl atamaları gerçekleştirilen ancak göreve başlayamayan öğretmenler, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen beklemeye devam ediyor.

Milli Gazete’den Mehmet Fahri Özkan’ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl mülakat ile ilgili yaptığı yönetmelik düzenlemesi ile atamalarda yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat sonucunu baz alacağını açıklamıştı. Sürecin Danıştay’a gitmesi ile kanunda yer alan mülakat uygulamasının dışına çıkılması dikkat çekmişti. MEB’in kanuni düzenleme yerine yönetmelik düzenlemesi yapması ardından ise sürecin Danıştay’a gitmesi, 20 bin öğretmen ataması ile göreve gelecek öğretmenlerin göreve başlayamamasına neden oldu.

Eğitim sendikaları yaşanan mağduriyetin tamamen bakanlık kaynaklı olduğunu ifade ederken, kanunda yer alan mülakat uygulamasının üzerine yönetmelik ile yapılan düzenlemenin Danıştay’a taşınmasının ardından karara göre bir yol izleneceğine dikkat çekti.

DANIŞTAY’IN VERECEĞİ KARAR, ATAMALARIN DURUMUNU ORTAYA KOYACAK

Öğretmen atamalarında süreç Danıştay’ın vereceği karara takıldı. Bakanlık tarafından kanunda yer alan uygulama dışında çıkarılan yönetmeliğin Danıştay’a taşınması nedeniyle geçtiğimiz aylarda ataması yapılan 20 bin öğretmen görevlerine başlayamadı. Öğretmenlerin göreve başlayabilmesi için Danıştay’ın vereceği karar önemli olacak.

ÖNCEKİ BAKAN’IN UYGULAMASININ YERİNE YÖNETMELİK GETİRİLDİ

Eğitim alanında yapılan atamalar ile ilgili bir süredir gündemi meşgul eden mülakat tartışmaları devam ediyor. Önceki bakanlardan Ziya Selçuk döneminde atamalar ile ilgili olarak uygulanan sistem ile ilgili Bakan Yusuf Tekin tarafından atılan adım sorunlara neden oldu. Selçuk döneminde yapılan atamalarda KPSS’den alınan puan mülakatlarda da verilirken, Tekin ise bu konuda yeni bir yönetmelik ile yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS’nin baz alınacağı bir sistem uygulamaya koydu. Atılan bu adım ise kanunda yer alan mülakat uygulamasının dışına çıktığı için konu Danıştay’a taşındı.

11-09-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş